23948sdkhjf

Kløgtig positionering fører til kraftig opjustering i Norden

Nu giver det pote, at Norden brugte det sløje tørlastmarked i andet kvartal på at gøre sig klar til at få det maksimale ud af efteråret. 

Det oplyser Norden i en selskabsmeddelse, hvor forventningen til rederiets samlede overskud i 2020 er hævet markant. Hvor forventningen tidligere hed et resultatet imellem 40 og 80 mio. dollar, er der nu et overskud i spændet 70-110 mio. dollar i sigte.

Det er i forretningssegmentet Dry Operator, der omfatter Nordens bulkskibe inde på kortere charteraftaler, at festen finder sted.

- Dry Operator kapitaliserer på, at vi proaktivt har indbefragtet periodeskibe i løbet af det forrige kvartal, og i tillæg hertil har positioneret disse skibe yderst fordelagtigt på regionalt plan i løbet af tredje kvartal. Dette har gjort det muligt for forretningsenheden at indgå kontrakter med betydeligt bedre indtjening end hidtil forventet, siger Jan Rindbo, CEO i Norden, i meddelelsen. 

Startede som investering

Han tilføjer, at inden for Dry Operator er der et årsresultat i vente, som både slår det i 2018 og 2019, selvom resultatet for den første halvdel af 2020 lod en del tilbage at ønske med et underskud på fire mio. dollar. Både antallet af skibsdage og indtjeningen pr. skibsdag kommer til at nå nye højder, lyder det. 

Læs også: Nu kan Mærsk og Nordens investorer ånde lettede op

Jan Rindbo har tidligere forklaret til Søfart, at med det svage tørlastmarked i begyndelsen af i år har det været muligt at tage skibe ind på charteraftaler ind i efteråret til nogle rater, som historisk set er lave. Charterraterne var dog alligevel højere, end spotraterne var i andet kvartal. 

- Det har givet en omkostning up front i andet kvartal. Men til gengæld forventer vi nu også, at vi kan komme til at kapitalisere på et bedre marked her i andet halvår, sagde han i forbindelse med aflægningen af halvårsregnskabet den 20. august. 

Foruden at chartre skibe på spekulation benyttede Norden andet kvartal til at positionere sine skibe i områder, hvor der var forventning om at kunne tage gode laster med videre. 

Læs mere: Norden-chef forventer comeback til tørlast i efteråret

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125