23948sdkhjf

Rederi vil bjærge 'Amorella' i morgen

Står det til Viking Line, kommer rederiets ro/pax 'Amorella' ikke til at ligge på grund længe endnu, efter at den søndag ramte et klippeskær ved Ålandsøerne i indgangen til Den Botniske Bugt. 

I en opdatering oplyser rederiet, at den foreløbige plan er at iværksætte bjærningsoperationen i morgen. Det eksakte tidspunkt vil blive fastlagt sammen med de relevante myndigheder, fremgår det. 

Herefter vil det 169 meter fartøj blive bugseret til et værft i Naantali nær Turku. Dykkere begyndte søndag aften af undersøge skibet. 

- Nogen skade er fundet i bunden, men det bliver stadig undersøgt nærmere, oplyste Viking Line i en opdatering i går.

Som Søfart tidligere har skrevet, skete grundstødningen omkring klokken 11.50 dansk tid den 20. september. Aftonbladet har publiceret en lydfil, som angiveligt stammer fra kaptajnens nødkald. Her forklarer han, at der trænger vand i skibet.

- Vi har lækage i de lavere sektioner af skibet. Vi evaluerer fortsat, men lækagen er i flere sektioner, siger han på optagelserne.

Det er stadig uklart, hvordan ulykken har fundet sted, men Viking Lines' informationschef Eleonora Hansi bekræftede i en mail til nyhedsbureauet TT, at færgen gik på grund, og at årsagen nu skal findes.

- Jeg tør ikke at spekulere i, hvad det kan være. Det må vi se, siger hun.

'Amorella', som er søsterskib til DFDS' 'Crown Seaways', er bygget i 1988 til at sejle på Østersøen og har en kapacitet på 2420 passagerer og 450 biler forudjen 970 lanemeter. Ingen af de 200 passagerer og 80 besætningsmedlemmer kom noget til i forbindelse med grundstødningen.

Læs mere: 280 personer evakueret fra grundstødt færge i Finland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125