23948sdkhjf

280 personer evakueret fra grundstødt færge i Finland

Alle passagerer og besætningsmedlemmer slap uden skader, da en færge fra Finland til Sverige stødte på grund

Den 169 meter lange ro/pax 'Amorella' fra Viking Line gik i går på grund ved Ålandsøerne på sin tur fra den finske by Turku til den svenske hovedstad, Stockholm.

De omkring 280 mennesker ombord på færgen – 200 passagerer og 80 besætningsmedlemmer – er alle blevet evakueret til Åland. Ingen er kommet til skade.

Passagererne var samlet på dækket iført redningsveste, og finsk redningspersonale gik søndag eftermiddag i gang med at evakuere dem.

Passageren Eva Vaihinen beretter over for den svenske avis Expressen, at der hørtes en høj, skurrende lyd, da færgen gik på grund.

- I starten var det lidt uroligt, fordi alarmen gik i gang, og der var en del, der var ret bange. Men nu er alle rolige og venter, siger hun.

Grundstødningen skete ifølge Hufvudstadsbladet omkring klokken 11.50 dansk tid.

Aftonbladet har publiceret en lydfil, som angiveligt stammer fra kaptajnens nødkald. Her forklarer han, at der trænger vand i skibet.

- Vi har lækage i de lavere sektioner af skibet. Vii evaluerer fortsat, men lækagen er i flere sektioner, siger han. 

Det er stadig uklart, hvordan ulykken er fundet sted, men Viking Lines' informationschef, Eleonora Hansi, bekræfter i en mail til nyhedsbureauet TT, at færgen er gået på grund, og at årsagen nu skal findes.

- Jeg tør ikke at spekulere i, hvad det kan være. Det må vi se, siger hun.

Svensk beredskab har tilbudt hjælp. Men eftersom uheldet er sket i finsk farvand, er det de finske myndigheder, der står for indsatsen.

- Det er Finland, der leder indsatsen. Vi har tilbudt ressourcer, men vi har ikke fået nogen anmodning endnu. Vi har en redningshelikopter på standby, og kystvagtens overvågningsfly er også tilgængeligt, siger Daniel Lindblad fra den svenske sø- og flyredningscentral.

'Amorella', som er søsterskib til DFDS' 'Crown Seaways', er bygget i 1988 til at sejle på Østersøen og har en kapacitet på 2420 passagerer og 450 biler forudjen 970 lanemeter. På grund af coronapandemien sejler færgen med et kraftigt reduceret antal passagerer. 

Størstedelen af passagererne på søndagens sejlads var finner og svenskere.

Læs også: Waste Cold Recovery-system på ny cruise-færge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095