23948sdkhjf

Scandlines sender corona-støtte retur til staten

Hvis der ikke kommer yderligere grænselukninger i løbet af året, vil Scandlines sende 69 mio. kroner tilbage til staten

Scandlines har besluttet at returnere de 69 mio. kroner, som selskabet i alt forventer at modtage fra hjælpepakkerne til dækning af faste omkostninger.

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

Corona-krisen og rejsebegrænsningerne har ramt færgetrafikken hårdt. Aktuelt er det Scandlines’ vurdering, at grænselukningen og de afledte effekter vil påvirke virksomhedens omsætning negativt med mere end en mia. kroner.

Alligevel er det rederiets forventning, at årsresultatet til trods for den pressede situation ikke ender i et underskud. Scandlines har derfor besluttet at tilbagebetale støtten til faste omkostninger ved årsskiftet, hvis der ikke indføres flere grænselukninger.

- Vi har været og er fortsat under betydeligt pres, og vi har modtaget hjælpepakker til at fastholde medarbejdere hen over sommeren og til at dække faste omkostninger i en meget usikker situation, siger Søren Poulsgaard Jensen, CEO i Scandlines, i meddelelsen og fortsætter:

- Modsat andre virksomheder har vi, på grund af vores rolle som kritisk infrastruktur, haft mulighed for at betjene en del af vores kunder, idet fragttrafikken har kunnet opretholdes i væsentligt omfang. Det medvirker til, at vi vurderer, at vi kan betale de i alt 69 mio. kroner til dækning af faste omkostninger tilbage til staten.

Beslutningen er truffet, uanset de tre Scandlines-virksomheder, som har modtaget støtte til dækning af faste omkostninger som for eksempel lejeomkostninger, afskrivninger, renter, IT og vedligehold af anlægsaktiver, uændret opfylder alle betingelser for at modtage støtte.

Foruden de 69 mio. kroner til dækning af faste omkostninger har Scandlines modtaget 19,2 mio. kroner i lønkompensation. I en mail til Søfart oplyser Scandlines, at lønkompensationen er blevet brugt til at begrænse omkostningerne ved at fastholde arbejdspladser hen over sommeren, og at det derfor ikke er planen at tilbagebetale lønkompensationen. 

Læs også: Scandlines forudser fyringer efter passagernedgang

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109