23948sdkhjf

Swire Blue Ocean opgraderer til fremtidens offshore-møller

Tæt på kontrahering af ny generation af installationsskibe samtidigt med, at eksisterende flåde opgraderes med større kraner

Swire Blue Ocean er tæt på at kontrahere en stor offshore vind-nybygning med en option på et søsterskib. Det oplyser det danskbaserede rederi i dag i en pressemeddelelse.

Rederiet vil samtidigt investere i nye offshorekraner på de to nuværende installationsskibe ’Pacific Osprey’ og ’Pacific Orca’, så kapaciteten øges til stadig større mølledele.

- Jeg er stolt over at kunne annoncere, at vores organisation har arbejdet hårdt på at imødekomme de udfordringer, havvindbranchen står over for. Vi bliver nu rustet til at levere løsninger, der vil forhindre, at der opstår flaskehalse i forsyningskæden, når nye større havmøller når markedet i midten af det her årti, udtaler Mikkel Gleerup, CEO i Swire Blue Ocean.

Ifølge Swire Blue Ocean er flere internationale skibsværfter udvalgt til at byde på en ordre på op til to nye installationsfartøjer af en størrelse og kapacitet, industrien ikke har set tidligere. Planlægningen af nybygningsprogrammet begyndte i april sidste år.

Rederiet oplyser, at de nye skibe baserer sig på et GustoMSC-design, nærmere bestemt med typebetegnelsen NG-20000X-G, der er udviklet sammen med Gusto på baggrund af Swire Blue Oceans lange erfaring fra offshore vind.

Mens Swire Blue Ocean ikke sætter leveringstidspunkt på det nye installationsskib, så forventes de to nuværende enheder at være opgraderet inden fjerde kvartal 2023. De nye kraner får en kapacitet på op til 1.600 tons og en løfte-højde over hoveddækket på 155 meter. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094