23948sdkhjf

Maskinfabrik udvider med 16.500 kvadratmeter på Aalborg havn

Sidste år flyttede Maskinfabrikken Fuglsang ind i en nyopført fabrik på Aalborg havn, og siden har virksomheden oplevet så stor vækst, at den allerede nu har behov for mere plads. Derfor har Maskinfabrikken Fuglsang netop indgået en aftale med Aalborg Havn om et areal på yderligere 16.500 kvadratmeter, som i første omgang skal bruges til opbevaring. 

Det skriver Aalborg Havn i en pressemeddelelse.

Det er på mange måder gået stærkt for Maskinfabrikken Fuglsang, siden virksomheden i efteråret 2019 tog sin 8.500 kvadratmeter store og spritnye fabrik på Aalborg havn i brug. Faktisk er det gået så stærkt, at virksomheden allerede nu har brug for mere plads.

Derfor har Maskinfabrikken Fuglsang netop valgt at udnytte en option i købsaftalen, som blev indgået med Aalborg Havn tilbage i 2018. Det betyder, at virksomheden nu køber et areal på yderligere 16.500 kvadratmeter i forlængelse af den nye fabrik.

Behov for mere plads

Det nye areal giver Maskinfabrikken Fuglsang bedre betingelser for opbevaring og lagring af sine konstruktioner. Sådan lyder meldingen fra virksomheden, der er underleverandør af stålkonstruktioner og maskinbearbejdning til en bred vifte af industrier:

- Udvidelsen af vores faciliteter er et naturligt skridt i virksomhedens udvikling. Med den nye fabrik har vi øget vores produktionskapacitet markant, og som følge af en stigende ordrebeholdning har vi behov for flere kvadratmeter til oplagring af vores konstruktioner, som desuden bliver større og større, , siger administrerende direktør i Maskinfabrikken Fuglsang, Lars Christiansen, og fortsætter:

Læs også: Producent af e-metanol flytter ind i Aalborg Havn

- Så i første omgang skal det nye areal benyttes til opmagasinering, men vi planlægger, at området kan bruges til en yderligere udvidelse af selve maskinfabrikken i fremtiden.

Hos Aalborg Havn glæder man sig over den nye aftale med Maskinfabrikken Fuglsang, der ifølge salgschef  Jeppe Faber er en perfekt business case, der viser potentialet i at etablere sig på Østhavnen:

- Der er vores mission at skabe de bedste rammer for virksomhederne på havnen. Derfor glæder vi os naturligvis over, at en virksomhed som Maskinfabrikken Fuglsang klarer sig så godt, at de kort tid efter etableringen hos os nu udvider faciliteterne yderligere, lyder det fra Jeppe Faber.

Anodebure til Hornsea 2

For Maskinfabrikken Fuglsang er fordelene ved den nye fabrik og den nye placering på havnen bedst eksemplificeret ved, at virksomheden kort tid efter at have taget de nye faciliteter i brug landede sin største ordre nogensinde. 

Ordregiveren var en anden virksomhed på Aalborg havn, nemlig Bladt Industries, som bestilte 135 anodebure til havmølleparken Hornsea 2 i Nordsøen, og ifølge Lars Christiansen ville det ikke have været muligt at håndtere opgaver i den størrelsesorden, hvis det ikke var for de nye faciliteter:

- Vi flyttede ind på Aalborg havn, fordi vi havde brug for at optimere vores setup. Nu har vi langt bedre rammer i forhold til både produktion og transport af de største stålkonstruktioner – blandt andet fordi vi kan udskibe dem direkte fra havnen. Det betyder helt konkret, at vi nu kan byde ind på helt store ordrer, som ellers ikke ville have været muligt for os med de gamle faciliteter.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094