23948sdkhjf

Tre migranter hopper overbord fra strandet Maersk Tankers-skib

I over en måned har nødstedte migranter været fanget på 'Maersk Etienne' ud for Malta. Tre hoppede overbord

Situationen er tilsyneladende anspændt på produkttankskibet 'Maersk Etienne', der i mere end en måned har ligget ud for Malta med 27 migranter ombord.

Tre af migranterne sprang overbord søndag morgen. Det fremgår af et opslag på Twitter af Maersk Tankers.

- Situationen på 'Maersk Etienne' eskalerede i morges, da tre migranter hoppede overbord. Besætningen handlede hurtigt, og de reddede personer får nu den fornødne pleje. Vi beder fortsat om hurtig humanitær hjælp til de 27 migranter, der er strandet ombord på 'Etienne', står der.

Det fremgår ikke, om det var et forsøg på at nå til land på den sydeuropæiske østat Malta eller et udtryk for desperation.

4. august bad et maltesisk redningscenter Mærsk-skibet, 'Maersk Etienne', om at sejle hen til migranterne, som var ombord i en lille motorbåd i tunesisk farvand, og være klar til at hjælpe, hvis der skulle blive brug for det.

Dagen efter evakuerede Mærsk-skibet migranterne fra båden, der kort tid efter sank. Blandt migranterne ombord er en gravid kvinde og et barn.

Siden da har skibet med en besætning på 21 mand, som egentlig er på vej til Tunesien, ligget ud for Malta med en uafklaret situation, fordi Malta nægter at tage imod migranterne.

Den danske regering vil for alt i verden undgå, at migranterne kommer til Danmark, lød det tidligere på ugen. Der er nedsat en dansk arbejdsgruppe, der arbejder på en løsning.

Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier, mener, at situationen er uholdbar.

- Det er det, vi frygtede kunne ske, det er symbolet på, hvor svær den situation er, og hvor desperat den er. Der er gået en måned, og det er rekord tidsmæssigt for migranter ombord på et skib i europæiske farvand, siger hun og tilføjer, at det er et drastisk skridt at springe overbord.

- Det er ikke noget, man gør uden risiko, der er tyve meter fra rælingen og ned til vandlinjen. Enhver ved, at man kan brække nakken eller ryggen på sådan et spring, og der er ingen garanti for, at de blev reddet op. Det blev de heldigvis, fordi det er en dygtig besætning, der er ombord på 'Maersk Etienne', siger hun.

Læs også: Danske Rederier kræver løsning for migranter på 'Maersk Etienne'

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109