23948sdkhjf

Danske Rederier kræver løsning for migranter på 'Maersk Etienne'

- Vi har brug for en løsning nu. De danske myndigheder arbejder hårdt på at finde en vej ud af problemet, men de involverede kyststater er nødt til at tage ansvaret på sig og hjælpe de stakkels mennesker ombord på skibet med at komme i land.

Sådan lyder det fra Maria Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og forskning i Danske Rederier, efter at produkttankskibe 'Maersk Etienne' har ligget stille ud for Malta med 27 migranter ombord siden den 5. august. 

Det var den 4. august, at Maersk Tankers-skibet modtog en anmodning fra den maltesiske kystvagt om at komme en mindre båd med 27 migranter til undsætning. Skibet satte kursen mod den lille båd og tog 27 migranter – heriblandt et barn og en gravid kvinde, ombord, da deres båd var i risiko for at synke. Kort efter sank det forladte fartøj.

Lige siden har besætningen på 'Maersk Eteinne' givet migranterne mad, vand og tæpper og hjulpet dem, så godt de kan. Men forsyningerne slipper snart op, og skibet er ikke indrettet til at have passagerer med.

- Nu har vi igen en situation, hvor søfolk bliver spurgt af myndigheder om at assistere og hjælpe folk til nøds til søs. Det siger sig selv, at vi hjælper mennesker i havsnød. Men det er ikke og må aldrig blive handelsflådens opgave at løse migrantkrisen i Middelhavet, siger Maria Skipper Schwenn i en pressemeddelelse.

Efter at have taget de nødstedte migranter ombord har Maersk Etienne ikke fået lov at gå i havn for at sætte dem af igen. Skibet ligger derfor nu for anker ud for Maltas kyst for anden uge i træk.

- Søfarende har ifølge internationale konventioner en forpligtelse til at hjælpe folk i havsnød, og rederiet har også en moralsk forpligtelse. Som situationen er nu, svigter vi de rederier og deres besætninger, som tager ansvar og hjælper folk i havsnød. Nu må de involverede kyststater tage deres ansvar seriøst og reagere med det samme, så disse mennesker kan få en ordentlig behandling.

Læs også: Italiensk minister kan retsforfølges i sag om afvist migrantskib

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Helge Ingstad-skibschef: Hårrejsende at lade tankskibet passere om styrbord
Svanehøj henter ny CFO hos Siemens Gamesa
Fem besætningsmedlemmer sigtes for drab på skib
MAN Energy Solutions indgår hensigtserklæring med fynske SH Defence
Nyopført kontorhotel må vige for havneaktiviteter
EU-udspil kan skubbe på skibsfartens grønne omstilling
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.328