23948sdkhjf

Rømø Havn får alligevel arbejdsro

Efter at kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune tidligere i år besluttede at nedsætte et udvalg, der skulle se på strategien for Rømø Havn, har et nyt flertal af lokalpolitikere nu besluttet at droppe udvalget. 

Det skriver Jyske Vestkysten

Baggrunden er, at det nu ser ud til at gå bedre for havnen, der kom ud af 2019 med et utilfredsstillende overskud på 100.000 kroner. Antallet af rejekuttere er steget fra to til otte, en ny færge på Rømø-Sild betyder flere overfarter, og en tysk investor har meldt sig på banen med store planer om at udvikle bagland til boliger for både turister og serviceteknikere tilknyttet havmøller. 

Beslutningen falder dog ikke i god jord hos Borgerlistens Thomas Ørting Jørgensen, der har en fortid som formand for havnen, og som rejste forslaget om at nedsætte et udvalg. 

- Det er tilfældigheder, der afgør havnens strategi. Grundsalget har ingen indflydelse på investeringerne i nordkajen og oplagringspladsen. Boligbyggerier kan lægge begrænsninger på havnens muligheder, siger han ifølge Jyske Vestkysten og tilføjer, at det må være svært at være medlem af havnens bestyrelse, hvis kommunalbestyrelsen ikke melder klart ud, hvad man vil med havnen.

Tilbage i 2009 blev der brugt 30-40 mio. kroner på at gøre Rømø Havn attraktiv for offshorebrancen, men investeringen har ikke givet det ønskede afkast.

Læs mere: Arbejdsgruppe skal se på fremtid for Rømø Havn

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094