23948sdkhjf

Iransk olie beslaglagt af USA

Der var iranske olieprodukter i tankene på fire skibe, som USA beslaglagde i sidste uge. 

Det erkender den iranske olieminister Bijan Namdar Zanganeh ifølge Bloomberg

De fire skibe var lastet med benzin og havde kurs mod Venezuela, da den amerikanske flåde kontaktede dem og bad dem overlevere lasten. Herefter blev lasten overført til andre skibe. For to skibes vedkommende fandt overførslen sted i Oman-golfen, imens lasten fra de to andre skibe blev overført ud for Mozambique. 

Ifølge den iranske olieminister havde Venezuela allerede betalt for lasterne af benzin på i alt 1,1 mio. tønder. De fire skibe var alle under græsk ejerskab og har forbindelser til produkttankeren 'Wila', som blev tilbageholdt af Iran i sidste uge.

Som Søfart tidligere har skrevet, ser sikkerhedskonsulenten Dryad Global tilbageholdelsen af 'Wila' som en mulig gengældelsesaktion, fordi de græske ejere føjede sig for USA's krav om at beslaglægge lasten. 

Ifølge James Malloy, viceadmiral i U.S. Fifth Fleet i Bahrain, er der stor forskel i fremgangsmåden på beslaglæggelserne af de fire skibe med iransk benzin i lasten, som han beskriver som "ikke-militær", og så den iranske tilbageholdelse af 'Wila', hvor iransk mandskab ifølge James Malloy tævede 'Wila's besætning og stjal effekter fra skibet. 

Læs også: USA: Iran har beslaglagt græsk tankskib

Den danske fregat 'Iver Huitfeldt' blev i sidste uge sendt mod Hormuz-strædet, hvor den skal deltage i en international mission med henblik på at stabilisere skibsfarten i området. 

Læs mere: VIDEO: 'Iver Huitfeldt' gør klar til Hormuz-operation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.209