23948sdkhjf

USA: Iran har beslaglagt græsk tankskib

Ifølge USA har Iran nu endnu engang overtaget kontrollen over et handelsskib i internationalt farvand. 

Det fremgår af et indlæg på Twitter (se herunder), hvor den amerikanske centralkommando har indsat en video, der angiveligt stammer fra operationen. I sit indlæg skriver US Central Command følgende:

- I dag i internationalt farvand bordede og overtog iranske styrker, omfattende to fartøjer og en iransk "sea king"-helikopter, et skib ved navn 'Wila'.

'Wila' er et 109 meter langt kemikalietankskib fra 1997 med en kapacitet på 8000 t.dv. Skibet var på vej til ankerpladsen Khor Fakkan, der tilhører De Forenede Arabiske Emirater (FAE), og det var blot fem kilometer fra FAE's farvand i Oman-bugter, da AIS'en blev slukket.

Tråde til Venezuela

Det mest opsigtsvækkende ved skibet er dog dets forbindelser til Iran og Venezuela, som ifølge sikkerhedskonsulenten Dryad Global kan være en forklaring på, at det angiveligt er blevet tilbageholdt.

Læs også: Brand blusser op igen på fuldt lastet VLCC

Ifølge Tradewinds er 'Wila' er ejet af græske Bandit Shipping, som deler adresse i Pireaus med managementselskabet IMS. IMS har forbindelser til yderligere to managementselskaber, der råder over fire skibe, som i juli fik sine laster beslaglagt af USA, fordi de angiveligt var på vej til Venezuela med iranske olieprodukter. 

Skibenes ejer var herefter tilbageholdende med at tage endnu en tur til Venezuela. Når Iran nu går efter 'Wila', kan det være for at sende et signal til skibe, der ender med at tage del i de økonomiske sanktioner, som USA har rettet imod Iran og Venezuela, vurderer Dryad ifølge Tradewinds. 

Som Søfart tidligere har skrevet, afgik den danske fregat 'Iver Huitfeldt' i denne uge fra Korsør for at deltage i en mission, der har til hensigt at sikre handelsflådens fri passage i Hormuz-strædet. 

Læs også: VIDEO: 'Iver Huitfeldt' gør klar til Hormuz-operation

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094