23948sdkhjf

Galleri: Se Orskovs nye flydedok ankomme til Frederikshavn

Efter 15 måneder lang konstruktionsperiode er Orskov Yards nye flydedok nu ved at være på plads i Frederikshavn. 

Flydedokken blev leveret fra det Tyrkiske værft Hat-San den 15. juli, hvorefter dokken er blevet slæbt til Frederikshavn med slæbebåden 'Fairplay-33'. Slæbet som er på 3700 sømil, har taget 24 dage og er gået via Middelhavet, Gibraltar, Biscayen og Den Engelske Kanal, inden dokken ankom til Frederikshavn lørdag formiddag. Orskov Yard skriver i en pressemeddelelse, at vejret generelt har været gunstigt under turen, hvor især rolige vindforhold under besejling af Biscayen var vigtig for en sikker hjemtransport.

- Ankomst af flydedokken til Frederikshavn Havn er en milepæl for Orskov Yard, og vi glæder os enormt meget til at tage dokken i brug i starten af det nye år. Mig bekendt er det mere end 40 år siden, der sidst blev leveret en nybygget flydedok til et dansk værft, og med denne investering vil vi udvide både vores kapacitet og markedspotentiale, siger Lars Fischer, adm. direktør i Orskov Yard, i pressemeddelelsen. 

Dokken skal nu have installeret et internt hydraulisk støttesystem og afvente færdiggørelse af det nye kajanlæg i Frederikshavn Havn, hvorefter den kan tages i brug i starten af 2021.

- Orskov Yard var en af de store initiativtagere til dialogen om havneudvidelsen, og derfor er det rigtig stort, at vi i dag kan byde velkommen til dok 5, siger Frederikshavn Havns adm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Værftet er med denne investering om nogen med til at tage ansvar og styrke området for maritim service – ikke bare i Frederikshavn, men i hele Nordjylland. Stort tillykke til Orskov Yard, til Frederikshavn Havn og hele byen.

Flydedokken er 180 meter lang og 30 meter bred indvendig. Den kan løfte 10.000 ton og har en dybgang over kølklodserne på 8,5 meter.

– Projektet med den nye flydedok er blandt andet sat i verden for at imødekomme eksempelvis fiskeriet, short sea tankskibe og offshore-tonnagen. Nogle af de nye fiskeskibe der bliver bygget i dag, bliver bygget med meget stor dybgang, som den nye flydedok kan begynde at tage, har Lars Fischer tidligere udtalt til Søfart. 

Nordjyskes fotograf var på pletten, da flydedokken ankom til Frederikshavn om formiddagen den 8. august. Se billederne i galleriet. 

Læs mere: Orskov forventer fuld fart på flydedok

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172