23948sdkhjf

Covid-19 på skoleskibet 'Danmark' - 41 elever er flyttet til isolationsboliger

Det formodes, at besætningen er blevet smittet under et havneophold i Mariehamn, Finland den 20 – 22 juli.

Én elev på skoleskibet 'Danmark' er konstateret smittet med Covid-19. 

Et større antal elever har derfor nu afmønstret skibet. Otte elever befinder sig allerede hjemme i selvisolation. Andre 41 elever er afmønstret skibet og indkvarteret i isolationsboliger, som er stillet til rådighed af Frederikshavn kommune.

De resterende 31 elever er fortsat om bord på skibet, som ligger langs kaj på Flådestation Frederikshavn.

Det oplyser Martec i en pressemeddelelse. 

https://www.soefart.dk/article/view/729688/tidligere_herning_shippingskib_skyllet_pa_land_i_beiruteksplosion

Efter vejledning fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Testcenteret i Nordjylland, testes alle som fortsat befinder sig i Frederikshavn i dag i Hjørring, inden selvisolation i eget hjem.

Ud over eleverne er der 15 besætningsmedlemmer om bord, som også skal testes, inden de skal i selvisolation.

Skibet forlod Frederikshavn den 11. juli 2020, hvor alle ombordværende var testet negative. Det formodes derfor, at smitten kom om bord under et havneophold i Mariehamn, Finland den 20 – 22 juli.

Ifølge Martec er Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. forebyggelse og inddæmning af udbredelsen af COVID-19 fulgt hele vejen igennem.

I samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet og Sundhedsstyrelsen blev der inden skibets påmønstring udarbejdet særlige COVID-19 retningslinjer for dagligdagen om bord på skibet, herunder også et særligt COVID-19 kriseberedskab for skibet, som supplement til det alm. nødberedskab. Sejlplanerne for skibet er løbende blevet justeret i overensstemmelse med myndighedernes rejsevejledninger.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078