23948sdkhjf

Galleri: Se Tyra ankomme til Frederikshavn

Den første af de to hovedplatforme fra Tyra-feltet kom til M.A.R.S. i Frederikshavn på en pram i dag

Efter at det 477 meter lange 'Pioneering Spirit' ankom til Frederikshavn ved middagstid i går, er den første af de to store hovedplatforme fra Tyra-feltet – de to integrerede beboelses- og procesplatforme fra Tyra Øst og Tyra Vest – nu ankommet til Modern American Recycling Services’ (M.A.R.S.) genanvendelsesværft i Frederikshavn.

Det oplyser Total i en pressemeddelelse. 

'Pioneering Spirit' er for stor til at gå ind i den nordjyske havn. Derfor blev Tyra-platformen flyttet over på en pram efter midnat, hvorefter prammen flyttede platformen ind i havnebassinet og hen til M.A.R.S.' kaj. Over de kommende dage bliver platformen sat på land.

I Frederikshavn ser havnedirektør Mikkel Seedorff Søren ankomsten af platformene fra Tyra som den foreløbige kulmination på en målrettet og intensiv indsats for havnens bestyrelse og ledelse.

- Det er resultatet af et mangeårigt arbejde for at sikre Frederikshavn Havn en position som et center for bæredygtighed og genindvinding, når det gælder genanvendelse af både skibe og offshore-installationer, siger han i pressemeddelelsen. 

Læs også: Total opgiver næste oliejagt i Nordsøen

Kommer som de er

Nedtagningen af de gamle platforme på Tyra-feltet er i fuld gang, og over de kommende uger vil M.A.R.S. af to omgange modtage de to store hovedplatforme.

Platformene ankommer i Frederikshavn præcis som de er – det vil sige, at alt indvendigt vil se ud, som da den sidste mand gik fra borde ude på Nordsøen. Det er herfra M.A.R.S.’ opgave at sørge for, at mest muligt af platformene kan genbruges og genanvendes.

Ifølge Kim Thygesen, direktør for M.A.R.S Europe, er der tale om den største genanvendelse af offshore-installationer i Danmarkshistorien.

- Vores værft er bygget til formålet helt fra bunden, og derfor har det været muligt at indtænke innovative løsninger for sikkerhed, bæredygtighed og miljø. Vores samarbejde med Frederikshavn Havn og de lokale myndigheder omkring tilblivelsen af værftet har skabt et moderne og sikkert værft i verdensklasse, siger han i pressemeddelelsen.

Læs også: Fremtidens danske oliejagt usikker efter Totals tilbagetrækning

Det er virksomheden Allseas, der har hovedkontrakten på nedtagning og genanvendelse af de to hovedplatforme – Tyra Øst og Tyra Vest – og det er under den kontrakt, at M.A.R.S. er engageret.

I løbet af august vil Allseas’ konstruktionsskib 'Pioneering Spirit' stå for nedtagningen på Tyra- feltet, hvor platformene bliver løftet af i et enkelt løft og derefter afleveret i ét stykke i Frederikshavn. 

Under arbejdet i Frederikshavn vil Total have en firmarepræsentant samt en sikkerhedsrepræsentant tilstede på værftet for at følge arbejdet.

Læs også: VIDEO: Tyra løftet væk på 12 sekunder

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.129