23948sdkhjf

Torben Østergaard-Nielsen ville gerne undvære olien

Det er handel med olie, der gav et overskud på én milliard kroner sidste år i Torben Østergaard-Nielsens Bunker Holding. Alligevel så den fynske rigmand gerne, at olie snart blev fortid.

Det skriver Fyens.dk.

- Det ville være bedst for os alle, hvis vi kunne undvære olie. For mig er der ingen tvivl om, at klimaforandringerne er menneskeskabte, og derfor skal vi væk fra at bruge fossile brændstoffer, siger Torben Østergaard-Nielsen til Fyens.dk.

Han forklarer, at den familieejede koncern er meget opsat på at være en del af forsyningskæden i fremtiden, uanset hvad den måtte bringe af alternative brændstoffer til skibe som ammoniak, brint og LNG. Derfor er Bunker Holding også med til at opføre et nyt produktionsanlæg til LNG sammen med Frederikshavns Kommune og Krisplant. For nuværende har Torben Østergaard-Nielsen dog ingen kvaler ved at være den, der forsyner skibene med olie, og det mener han heller ikke, at koncernens medarbejdere bør have. 

- Jeg kan ikke acceptere, at vi skal være andenrangsmennesker, fordi vi handler med olie. Hvis folk vil have deres gummisko hjem fra Kina, skal skibene altså have et eller andet at sejle på, og i mange år frem vil det sige olie. Det er virkeligheden, og den kan man ikke se bort fra, selv om noget andet er mere moderne, siger han til Fyens.dk.

Som Søfart for nylig har skrevet, kom Bunker Holding ud af 2019 med en omsætning på 11 mia. dollar og et overskud før skat på 155,2 mio. dollar, svarende til 1,03 mia. kroner. Det er blandt andet en vellykket overgang til leverancen af lavsvovlsholdigt bunker, der er årsagen til det store overskud. 

Læs mere: Middelfarts maritime stolthed tjente 1 mia. kr. på ét år

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109