23948sdkhjf

Torben Carlsen: Det er unfair for de fyrede

Oven på gårsdagens udmelding om, at 650 stillinger skal nedlægges i DFDS, udtrykker rederiets CEO Torben Carlsen beklagelse over, at det har været nødvendigt at svinge sparekniven. 

Det skriver Børsen

- Som jeg sagde på vores stormøde i København, der blev streamet til resten af organisationen, er det hårdt og unfair for alle dem, der er ramt. De har ikke gjort noget forkert, men vi skal gøre noget for at sikre, at vi har de rigtige koncepter fremover, som kan øge vores effektivitet, siger Torben Carlsen til Børsen. 

Som Søfart skrev i går, er den store fyringsrunde et resultat af, at særligt passagerforretningen i DFDS er hårdt ramt af corona-krisen, hvor udsigterne til at vinde tabte marked tilbage er tvivlsomme. 

Af de 650 nedlagte stillinger befinder de 200 sig i den danske del af organisationen. Der var omtrent 8600 ansatte i DFDS før fyringsrunden. 

Med fyringerne og en række omlægninger i organisationen skulle rederiet være tilpasset den nye virkelighed, hvor op mod ti skibe stadig er lagt op på grund af vigende efterspørgsel.

Over for Børsen afviser Torben Carlsen desuden, at DFDS i er risiko for at komme i bekneb for kapital til at klare sig igennem krisen. 

- Vi har kapital nok, og vi har lånefaciliteter nok. Der har været en del spekulation om det, især i marts og april, men det synes jeg, vi har fået manet til jorden. Vi kommer ikke til at bede om ekstra kapital, medmindre det skulle være i forbindelse med et opkøb – men det ligger ikke i kortene, siger han til Børsen. 

Læs mere: DFDS afskediger 200 ansatte i Danmark i spareplan

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125