23948sdkhjf

DFDS afskediger 200 ansatte i Danmark i spareplan

| Af Johannes Hartkopf-Mikkelsen | Tip redaktionen om en historie

Det danske rederi DFDS vil spare en kvart milliard kroner i omkostninger og vil derfor skære 650 stillinger – heraf 200 i Danmark.

Det oplyser rederiet mandag i en meddelelse til fondsbørsen.

DFDS beskriver manøvren som en "tilpasning til nye markedsvilkår".

- Tilpasningen til de nye markedsvilkår medfører beklageligvis, at omkring 650 medarbejdere vil forlade DFDS i de kommende måneder, hvoraf 200 er ansat i Danmark, skriver DFDS.

Rederiet forklarer, at siden corona-pandemien for alvor ramte Europa i midten af marts, har DFDS udviklet en plan med et længere perspektiv. Planen implementeres i de kommende måneder.

Læs også: Gratis færger skaber lange køer flere steder i landet

- Vores indledende tilpasning til covid-19 er kommet godt i mål. Vi tager nu yderligere skridt for at sikre den langsigtede vækst og effektivitet. Samtidig fortsætter vi med at holde øje med med nye muligheder, der kan opstå, siger DFDS' CEO Torben Carlsen i meddelelsen.

DFDS har i alt i omegnen af 8600 medarbejdere.

Satser på fragt

Tilpasningen medfører, at DFDS fremover vil forsøge at saste mere på fragt, som ikke er underlagt de samme restriktioner som passagerforretningen. Det større sats indebærer blandt andet, at salg af større industriløsninger til fragtkunder, der involverer både færge- og logistikdriften, bliver kombineret i én enhed, der skal drive salget på tværs af DFDS’ organisation.

Enheden bliver en del af divisionen Logistics, og ifølge DFDS vil ændringen både styrke det kommercielle fokus og sørge for, at overlappende funktioner bliver afskaffet. Desuden vil fragt- og logistikdriften blive tilpasset de nye markedsvilkår, blandt andet igennem en "optimering" af driften af havneterminaler og kørsel.

Læs også: Ærøfærgerne blæst bagover af gratis bookinger

Et andet led i tilpasningen er, at ferry-divisionen fremover kommer til at fokusere på at levere pålidelige og omkostningseffektive ydelser til speditører og vognmænd. DFDS' passagerkoncepter er allerede tilpasset i forhold til ændringerne i rejsemarkedet, hvor målgruppen nu i højere grad er passagerer, der primært rejser for transportformål. Det vil for eksempel sige ferierejser, i modsætning til at rejse for oplevelsens skyld på de såkaldte mini-cruises på Oslo-København og Newcastle-Amsterdam. Derfor er koncepter og tilbud ombord på færgerne blevet forenklet.

Endelige skal en række forbedrings- og effektiviseringsprojekter forenkle og fokusere funktioner, der understøtter driften. Det omfatter en omorganiseret og integreret IT- og digital organisation samt reduktion af flere funktioner.

Går bedre end ventet

Fyresedlen til de 200 danske medarbejdere betyder, at DFDS træder ud af den danske aftale om lønkompensation fra i dag. Rederiet forventer en engangsomkostning knyttet til afskedigelserne på omkring 100 mio. kroner i 2020, som vil blive bogført under særlige poster i regnskabet.

Det er de ovenstående initiativer, der forventes at give besparelser svarende til 250 mio. kroner om året. Forventningen er, at tiltagene i 2020 vil give en positiv effekt på bundlinjen på 50-75 mio. kroner. 

Læs også: DFDS lukker rejsebureau i Litauen

Det er ellers gået bedre med fragtmængderne i andet kvartal, end DFDS havde forventet, fremgår det af meddelelsen. Ud af de 12 fragtfærger, der er blevet lagt op siden midten af marts, er de fem nu tilbage i drift.

Stor usikkerhed i passagerforretning

Værre ser det ud for de færger, der har passagerer som den primære målgruppe. Hvor Oslo-København nu er genåbnet med et fast stop i Frederikshavn, ligger færgerne fra Amsterdam-Newcastle stadig stille, ligesom passagertrafikken på Den Engelske Kanal, indtil rejserestriktionerne til og fra Storbritannien bliver lempet. 

- Usikkerheden er fortsat ekstraordinært høj, særligt for rejsemarkedet. Det medfører, at der fortsat vil kunne forekomme betydelige ændringer i resultatforventningen og dens forudsætninger i anden halvdel af året, skriver DFDS i meddelelsen.

Som Søfart tidligere har skrevet, har den nye virkelighed for DFDS' passagerforretning, som sidste år udgjorde 16 pct. af rederiets omsætning, ført til en opsplitning af passageraktiviteterne og dertil hørende ny ledelse.

Læs mere: DFDS laver ny forretningsenhed til passagerfærger

Mere om: dfds | færger | ro/ro
Hold dig opdateret med Søfart

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Sejlede ud foran Bornholmer-katamaran i kajak

Plus

Kontrakten er underskrevet på Sif og Frigg

Faaborg Værft har alle nødvendige tilladelser, forsikrer Miljøstyrelsen

Plus

Blue Future
Danske Rederier: Vigtigt at rekruttere og fastholde flere kvinder i søfartsbranchen

For organisationen Danske Rederier er det positivt, at flere kvinder søger ind på de maritime uddannelser på Simac. Og der er brug for øget fokus på kvinder i branchen, mener organisationen

Plus

Blue Future
Flere kvinder søger ind på Simac: "Det er jo fantastisk positivt"

På Simac er antallet af kvindelige ansøgere i 2020 steget markant og i alt er 20,5 pct. af ansøgerne kvinder. Flere af de maritime uddannelser arbejder på at få flere kvinder til at søge ind

Plus

Eimskip-nybygningen 'Dettifoss' havde sin første tur fredag

57 argentinske sømænd er på mystisk vis smittet med corona

Nyhedsbrev

8.596 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Plus

Blue Future
Rektor om nye ansøgertal: "Det er gået over alle forventninger"

Nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at der har været en stigning på 17 pct. i antallet af 1. prioritetsansøgninger til de maritime uddannelser i 2020. Rektorerne på flere maritime uddannelse er glade for tallene

Online Avis Arkiv
1

Dansk handelsflåde holder sin femteplads

Den danske handelsflåde holder sin femteplads på verdensplan og den samlede tonnage, som danske rederier har opereret med, er på samme niveau som for et år siden

Søredning får flere opkald end normalt

Kæmpe interesse for danske gratis-færger

83.000 gående og cyklister har i løbet af de I løbet af de første fem dage i juli benyttet sig af muligheden for at sejle gratis i Danmark. Det viser en foreløbig opgørelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

21 personer kvæstet under eksplosion på amerikansk krigsskib

Plus

Ny maritim organisation udfordrer klassiske fagforeninger

Den nyoprettede organisation, Maritime People Club, med Fritz Ganzhorn i spidsen som direktør er netop nu i gang med at hverve medlemmer blandt søfartens folk, der er ansat på individuelle kontrakter. De vil ikke ses som en fagforening og har ingen interesse i overenskomster eller rammevilkår. Her er det rådgivning til den enkelte, der betyder noget

Plus

Rektor: "Man er ikke dømt til en karriere til søs"

Helle Bak Poulsen har siden februar været rektor på Marstal Navigationsskole på Ærø. Hun har gået på søfartsskole og sejlet med mange forskellige skibe, inden hun gik i land og blev søfartslærer

Plus

Værft i Fåborg kan tabe prestigeordre

Ordren på miljøskibene Sif og Frigg er vundet uden de nødvendige tilladelser, mener folketingsmedlem

Plus

Kriseramte Kleven Verft begærer sig konkurs

Det norske værft Kleven har søgt om konkurs, skriver Dagens Næringsliv. Det påvirker omkring 400 ansatte

Plus

Klaveness-selskab udnytter grøn finansiering til to nybygninger

Klaveness Combination Carriers vil bruge grøn finansiering til sine to nybygninger

Passagertal i danske færger fordoblet

Sommergæster er vilde med gratis færger

Ren brint skal skubbe EU mod klimamål

Plus

Fratrædende J. Laurtizen-topchef: "The job is done"

Mads P. Zacho, som hidtil har været adm. direktør for J. Lauritzen, forlader posten som direktør og koncernen. J. Lauritzen splittes op i to og får ny ledelse. Et skridt, der var forventeligt, mener Mads P. Zacho, som er tilfreds med, at hans arbejdsopgave hos rederiet er løst

Conaramte containerrederier vinker farvel til 35 pct. af aktieværdien

Stabil udvikling på Kolding Havn i første halvår

Med syv pct. større godsmængde i første halvår lægger Kolding Havn godt fra land i 2020. Det er vækst i byggebranchen og fortsat levering til landbruget, som især bidrager til resultatet

Atomdrevet russisk ubåd passerede Storebælt torsdag

En russisk ubåd fra Oscar-klassen, der har kapacitet til atomvåben, befinder sig fredag i Østersøen

Plus 1

Lederne Søfart afviser kritik fra ny maritim organisation

Lederne Søfart afviser kritik fra Maritime People Club, der påstår, at Lederne Søfart har bragt "misinformationer" om den nye, maritime organisation. Maritime People Clubs direktør står ved kritikken men vil videre

Stena Line går i gang med byggeriet af nye superfærger

I Kina er byggeriet af Stena Lines to nye, store færger i gang. Færgerne blev bestilt i 2018 og er begge 30 pct. større og mere energieffektive end de tidligere færger.Det forventes, at leveringen sker i 2022, men det er ikke offentliggjort, hvilken rute, der er tale om

Svitzer Europe får ny COO fra Maersk Drilling

Danske Rederier udnævner vice-administrerende direktør

Tysk-kinesisk brændselscelle på vej ud i skibsfarten

Plus

Leder: Desperate søfolk! Hvem banker i bordet?

CEO: Løsningen på Maersk Drillings kvaler er olie og gas

DEBAT: Danske Havne tager helt fejl

Transmissions-gigant slår sig ned i Danmark

Ørsteds topchef siger farvel efter otte år i front

Lad os tænke folkesundhed bredere end krydstogt

Plus

Lods nummer 1 går fra borde – sådan da

Desmi-ejer køber værft i Aalborg

Aarhus' nye havnedirektør er tiltrådt

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hvad koster en kran til lageret eller produktionen?

Miljøvenlige smøremidler fra Carl Stahl A/S

Består din virksomhed af bodybuildere til løft af tønder?

ISO 45001:2018 Annex L | Modul 1

Du skal da ikke kede dig i din sommerferie!

PMC Hydraulics ønsker dig en rigtig dejlig sommer

NOS A/S - din specialist i løfteklør.

KAG – rørprofilering der giver sikkerhed

Markant kapacitets udvidelse hos Grumsen Equipment i Esbjerg

Intern Auditor Kvalitet

Brugte kranløsninger købes og sælges af stålspecialisten

Tacho uden bøvl!

Alt i stålwire og tilbehør - Fyns Kran Udstyr A/S

RID Sikkerhedsrådgiver, fornyelse

Gode ideer bliver til succesfulde produkter

Robot fjerner triviel flaskehals i corona test

Hvornår skal du kassere dit rundsling?

Vi har åbent som normalt - hele sommeren! -Fyns Kran Udstyr

Manuelle taljer fra TOHO hos Carl Stahl A/S

Vidste du, at du kan spare plads ved at stable beholdere?

ADR Sikkerhedsrådgiver, fornyelse

Mobil sikkerhed på byggepladser

Ny kran, ude eller inde? Vi er klar - Fyns Kran Udstyr A/S

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

NOS A/S - din specialist i test og eftersyn.

Send til en kollega

0.203