23948sdkhjf

Grænseåbning begynder at fylde færgerne

Scandlines melder om mangedobling af passagertal siden genåbning af grænsen til Tyskland

Mandag morgen i sidste uge rullede de første turister fra Tyskland igen af færgerne i Rødby og Gedser. Og siden er mange flere kommet til.

- Det har været en god uge i Scandlines, og et trist forår er afløst af optimisme. Vi er ikke oppe på samme niveau som under en normal sommer, men turisterne er begyndt at komme tilbage, og vi håber på, at det fortsætter henover sommeren, siger Søren Poulsgaard Jensen, adm. direktør i Scandlines, i en pressemeddelelse fra Danske Rederier.

De to ruter Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock havde i den dårligste uge under nedlukningen blot 955 personbiler med ombord tilsammen. I den første uge, efter grænserne er åbnet, var tallet oppe på 18.640 personbiler (12. juni – 22. juni).

- Turisterne har været klar, så snart bommene gik op, og det er dejligt at se, at de begynder at fylde færgerne igen. Retningslinjerne ændrer sig nærmest dag for dag, og hvis kravet om seks overnatninger også fjernes, kan færge- og passagerrederierne redde en del af højsæsonen, siger Jacob K. Clasen, direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier. 

Fjordline har under nedlukningen sejlet på ruten Hirtshals-Kristianssand, og har nu genoptaget sejladsen på de øvrige ruter til Norge. Tilmed er 'Oslofjord', der normalt sejler mellem Norge og Sverige, midlertidigt blevet indsat på Hirtshald-Langesund.

I Forsea fortsatte sejladsen mellem Helsingør og Helsingborg på nedsat blus under nedlukningen, og rederiet sejler fortsat med midlertidig sejlplan, da grænsebommen mod Sverige stadig er nede.

DFDS sejler på torsdag første tur til Oslo fra København siden 16. marts. Ruten går som noget nyt via Frederikshavn, hvor de åbner en ny rute fra Frederikshavn til Oslo.

Læs også: DFDS udelukker indenrigssejlads på Kattegat

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127