23948sdkhjf

Filippiner idømt fængsel efter slagsmål på krydstogtskib ved Frederikshavn

Et 32-årigt filippinsk besætningsmedlem på krydstogtskibet 'National Geographic Explorer' er blevet idømt tre måneders fængsel og efterfølgende udvisning fra Danmark, efter at han i et slagsmål stak et andet besætningsmedlem med en kniv.

Det skriver TV2 Nord

Retten lagde vægt på, at den dømte blev angrebet, inden han stak med kniven. 

'National Geographic Explorer' har på grund af corona-pandemien ligget ud for Frederikshavn siden begyndelsen af maj uden passagerer, men med en besætning på "mindre end" 100 personer. Natten til søndag den 14. juni sejlede skibet dog ind til Frederikshavn, da urolighederne ombord havde resulteret i to – ligeledes filippinske – tilskadekomne, som meldes uden for livsfare. 

Den straffede blev sendt direkte til afsoning. Dermed har den 32-årige sømand opnået det sjældne privilegium, det for flere hundretusinde besætningsmedlemmer er at komme i land.

Som Søfart tidligere har skrevet, er op mod 200.000 søfolk for tiden strandet til søs, fordi corona-restriktioner gør det umuligt at gennemføre besætningsskifte. Efter at det trods gentagne forsøg fra flere fronter ikke er lykkedes at råbe regeringer verden over op, har International Transport Workers’ Federation (ITF) nu varslet, at forbundet opfordrer søfolk til at nedlægge arbejdet og gøre brug af deres ret til at gå i land.

- Nogle søfarende har været ombord i mere end et år, og i løbet af pandemien har mange været afskåret af regeringer fra at komme i land – selv for at gå en tur – og er på alarmerende vis blevet afskåret fra lægehjælp. Rent ud sagt er der søfolk, som begår selvmord på grund af udsigten til, at denne elendighed forsætter i det uendelige. De kalder det "flydende fængsler". Situationen kan ikke tolereres af ITF-familien, siger Dave Heindel, der er formand for ITF Seafarers.

Læs mere: Nu vil ITF hjælpe 200.000 søfolk af skibene

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109