23948sdkhjf

Samsø Rederi jubler over gratis færgebilletter

Samsø Rederi klapper i hænderne over regeringens forslag om at gøre færgebilletten gratis i juli for gående og cyklister. Molslinjen afventer flere detaljer

Regeringens forslag om, at cyklister og gående skal have mulighed for at komme gratis med færger i Danmark i juli, vækker stor begejstring hos Samsø Rederi.

- Det er jo genialt, fordi alle danske færgeruter har rigtig mange køretøjer – biler og campingvogne – men der, hvor vi alle har ledige pladser, er i forhold til cykler og passagerer, siger Carsten Kruse, der er færgedirektør hos Samsø Rederi, til TV2 Østjylland.

Regeringens sommerpakke skal sætte gang i det danske erhvervsliv, som er hårdt ramt af coronakrisen. Ifølge færgedirektøren i Samsø Rederi vil de gratis færgebilletter gøre en stor forskel – ikke kun for rederiet men for hele Samsø og øens forretningsdrivende.

- Normalt har vi Samsø Festivalen i uge 29, og den er aflyst. Det her vil være et fantastisk godt alternativ. Det kommer som sendt fra himlen, siger Carsten Kruse.

Han tilføjer, at de tidligere har lavet en undersøgelse, der viser, at 35 pct. af deres passagerer i juli måned kommer på grund af festivalen.

- Hele humlen er, hvor mange der kommer alligevel, selvom der ikke er festival, siger han.

Indtil videre er en tredjedel af bilpladserne i juli fyldt op, imens kun en fjerdedel af pladserne til cyklister og gående er fyldt op. Sidste år sejlede 83.600 passagerer med samsøfærgen i juli.

Svært at have noget imod

Hos Molslinjen synes man også godt om forslaget, men man afventer flere detaljer.

- Det er jo et forslag, som det kan være svært at have noget imod. Men vi har ikke set noget praktik på det endnu, siger kommunikationschef, Jesper Maack, til TV2 Østjylland.

Han forventer ligesom færgedirektøren hos Samsø Rederi, at det vil skabe en stigende interesse for deres færger. De oplever dog i forvejen, at mange gående og cyklende turister bruger deres færger i sommerperioden.

- Det spændende ved det her er, hvor stor effekt det vil have. Juli er lige om lidt, siger Jesper Maack.

Han er dog ikke nervøs for, at de ikke kan have plads til passagererne, eller at de ikke kan leve op til coronaretningslinjerne.

- Vi sejler med nedsat kapacitet. Vi har kunnet håndtere coronakrisen, så det er vi forholdsvis fortrøstningsfulde med, siger han.

Læs også: Småøerne håber på gratis færger efter sommerferien

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142