23948sdkhjf

Maersk Supply sælger to ankerhåndteringsskibe

Efter at have være lagt op i flere år er de to ankerhåndsteringsskibe (AHTS) 'Maersk Advancer' og 'Maersk Asserter' nu blevet solgt til en ny ejer. 

Ifølge Maersk Supply Service er der tale om "en international køber, og skibene vil blive modificeret til brug i en ikke-konkurrerende branche."

Lige siden olieprisen tog et kraftigt dyk i 2015, har der været et massivt overudbud af både AHTS'ere og forsyningsskibe (PSV). På trods af gentagne forsøg er det da heller ikke lykkedes Mærsk at sælge offshorerederiet Maersk Supply Service fra, men siden 2016 har rederiet tyndet kraftigt ud i flåden. Inklusiv salget af 'Maersk Advancer' og 'Maersk Asserter' har Maersk Supply Service solgt 26 AHTS'ere og PSV'ere siden 2016, så der nu er 41 skibe tilbage i flåden.

I en pressemeddelelse begrunder Maersk Supply Services dog det aktuelle frasalg med den aktuelle markedssituation og den globale overkapacitet inden for olie- og gasrelateret offshore-tonnage, der er gået fra slem til værre med corona-krisens indtog. 

- Som en konsekvens af den nylige nedtur i olie- og gasindustrien har vi revalueret vores flådesammensætning og fremtidige flådebeskæftigelse. Eftersom vi forventer utilstrækkelige kommercielle muligheder for 'Maersk Advancer' og 'Maersk Asserter', har vi konkluderet, at et salg af disse aktiver er den mest attraktive løsning, siger Carsten Gram Haagensen, CCO i Maersk Supply Service, i meddelelsen. 

Han fortsætter:

- Hermed fortsætter vi med at tage aktive skridt for at tilpasse størrelsen af udbudssiden i markedet, som OSV-branchen (offshore supply vessel, red.) behøver for at opnå en bæredygtig bedring. 

De to søsterskibe er bygget i 2004. 

Læs også: Maersk Supply Service fyrer 55 på land

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11