23948sdkhjf

Nu er Aarhus og Grønland forbundet i fast rutefart

Den længe ventede samsejling mellem Royal Arctic Line (RAL) og islandske Eimskip er nu en realitet.

Efter at RAL's 'Takuma Arctica' for to dage siden anløb Aalborg som første havn på den nye rute, nåede det nybyggede skib i dag til Aarhus. Derfra går turen til Reykjavik, hvor der igennem Eimskips rutenetværk er forbindelser til blandt andet USA og Canada, inden 'Takuma Arctica' ankommer til Nuuk om en uge. 

- For Royal Arctic Line er det et spændende og historisk øjeblik og en ny tid, vi går ind i, siger RAL's CEO Verner Hammeken i en pressemeddelelse og fortsætter:

- 246 års besejling af Grønland ændres. Vi står ved begyndelsen til en mere fleksibel transportløsning for Grønland. En løsning, som vil gøre det muligt at handle direkte med Grønland uanset, hvor man er på kloden. Det er det, vi arbejder for, når vi siger, at Royal Arctic Line gør det let at handle med Grønland.

Når samsejlingen er kommet helt op at køre, vil RAL og Eimskip i samarbejde tilbyde ugentlige besejlinger af Aarhus. 

- Vi har glædet os til at byde Royal Arctic Line velkommen til Aarhus. Og vi vil bestræbe os på, at rederiet får en positiv oplevelse af være kunde i en af Europas mest effektive containerhavne, hvor vi vil servicere dem med nogle af verdens største containerkraner. Det er et stort skridt for Aarhus Havn, og jeg håber, at det vil opleves som et rigtigt skridt for hele Grønland, siger den nye direktør i Aarhus Havn Thomas Haber Borch i en pressemeddelelse.

Det har været nødvendigt at opdele starten på samsejlingen i to faser, fordi det ene af Eimskips to skibe, 'Brúarfoss', er forsinket på værftet i Kina. I første fase, som nu er iværksat, sejler skibene over Reykjavik til og fra Aalborg, ligesom også Helsingborg og senere Frederiksstad i Norge bliver anløbet. 

Royal Arctic Lines atlantskib 'Mary Arctica' bliver brugt som det tredje skib indtil anden og sidste fase af samsejlingen, forventeligt den 28. oktober 2020, hvor 'Brúarfoss' forventes afgå Danmark mod Helsingborg, Frederiksstad, Aarhus, Torshavn, Reykjavik og Nuuk. Dermed er alle tre skibe klar til Royal Arctic Lines og Eimskips samarbejde. 

Læs også: RAL vil åbne ny rute til USA

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.502