23948sdkhjf

Container-kaptajn risikerer millionbøde efter tabte containere

Australske myndigheder ser med stor alvor på, at et antal containere røg overbord fra 'APL England'

Kaptajnen på det 5510 teu store containerskib 'APL England', der i sidste uge tabte omtrent 50 containere i havet ud for Sydney i Australien, står nu til en bøde på 300.000 australske dollar, svarende til 1,376 mio. kroner. 

Det skriver Tradewinds

Ifølge de australske søfartsmyndigheder Amsa relaterer sigtelserne sig til forurening og/eller skade på det australske marinemiljø som et resultat af ringe lastning af last. 

- Denne også andre episoder minder os om, at skibenes kaptajn har en vigtig rolle i at sikre, at de skibe, som sejler på vores vande, bliver opereret sikkert og ikke skader vores havmiljø, siger Amsas driftschef Allan Schwartz i en pressemeddelelse.

Sigtelserne mod kaptajn kommer efter, at Amsa i sidste uge krævede en sikkerhedsstillelse på 22 mio. australske dollar (101 mio. kroner) af APL eller rederiets forsikringsselskaber. Det svarer ifølge myndighederne til de forventede omkostninger, der er forbundet med at rydde op efter de tabte containere. 

Det 2001-byggede containerskib er tilbageholdt i Brisbane, indtil dets "alvorlige defekter" er udbedret, skriver Amsa. Arbejdet med at lodse de beskadigede containere ombord skrider angiveligt langtsom frem, men forventes ikke afsluttet før engang i næste uge. 

Den unavngivne kaptajn skal for retten i Brisbane den 12. juni. 

Læs mere: 40 containere røg overbord fra APL-skib

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094