23948sdkhjf

Danske Rederier vil have åbne grænser eller mere hjælp

En udfasning af hjælpepakker uden hensyntagen til lukkede grænser vil lægge et urimeligt økonomisk pres på færge- og passagerrederier, lyder det fra brancheorganisationen

Efter at den økonomiske ekspertgruppe nedsat af regeringen har præsenteret sit bud på, hvordan corona-hjælpepakkerne skal udfases, advarer Danske Rederier om at fratage virksomheder økonomisk hjælp, hvis man samtidig forhindrer virksomhederne i at drive forretning.

Det vil være tilfældet for færge- og passagerrederier, som lige nu er hårdt ramt af lukkede grænser og uvisheden om, hvornår driften kan normaliseres.

- Færge- og passagerrederierne har 40 pct. af deres årlige passagerer i sommermånederne. Så længe grænserne er lukkede, og vi ikke kender datoen for en åbning, er det helt urimeligt, hvis regeringen også fratager dem de økonomiske ordninger, som har hjulpet dem gennem krisen indtil nu, siger Jacob K. Clasen, direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

I den nye rapport lyder anbefalingen blandt andet at afskaffe ordningerne for faste omkostninger og lønkompensation fra den 8. juli, dog med enkelte undtagelser for tvangslukkede erhverv. Her nævnes passagertransport ikke, ligesom de heller ikke falder under turismeerhverv.

- Vores største ønske er, at grænserne bliver åbnet, så feriegæster kan gå ombord på færgerne. Det er ikke et drømmescenarie at modtage hjælpepakker, men det er en nødvendighed, så længe grænserne er lukkede. Hvis man udfaser hjælpepakkerne uden at åbne grænserne, straffer man færge- og passagerrederierne dobbelt, siger Jacob K. Clasen.

Også i brancheorganisationen Danske Maritime har udsigten til snarligt udfasede hjælpepakker fået medlemmer på barrikaderne. I et interview med Søfart gør direktør Jenny Braat opmærksom på, at mange af de maritime virksomheder ikke er lukkede, men at de på grund af de mange rejserestriktioner er så handlingslammede, at de ikke kan klare sig uden økonomisk hjælp endnu.

Læs mere: Danske Maritime vil fastholde hjælp til handlingslammede virksomheder

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11