23948sdkhjf

CMP vil fyre 55 i København

Både havnearbejdere og funktionærer står for skud som følge af corona-krisen

Efter at Copenhagen Malmö Port i april varslede opsigelsen af 40 medarbejdere i Malmø, er turen nu kommet til København, hvor havneselskabet nu varsler fyringen af 55 medarbejdere. 

I en pressemeddelelse skriver havnen, at corona-krisen har resulteret i en markant nedgang på tværs af CMP’s forretningsområder. Prognoserne peger fortsat på, at krydstogtsæsonen 2020 er helt aflyst, ligesom en række af de øvrige forretningsområder oplever op til en halvering i håndterede volumener.

På trods af en omfattende spareplan og brugen af statslige hjælpepakker er CMP derfor nødt til at varsle om yderligere opsigelser, fremgår det.

- Det gør mig virkelig ondt at måtte meddele om yderlige opsigelser i CMP, siger CEO Barbara Scheel Agersnap og fortsætter:

- Målsætningen er og har naturligvis været at minimere konsekvenserne af krisen mest muligt. Men den situation, som vi befinder os i, påkræver desværre, at vi tilpasser organisationen for at fremtidssikre vores virke på havnen.

CMP har efter eget udsagn arbejdet hårdt for at afbøde omfanget af krisen, men effekterne af de initiativer, der er blevet igangsat, rækker desværre ikke til at dække de økonomiske tab, som CMP oplever på kort sigt og forudser på længere sigt. 

- Faldet i antal anløb og håndterede volumener og dermed indtægtstab er simpelthen for store til at blive dækket af de tiltag, vi tidligere har søsat. Og med den usikkerhed, der hersker omkring krisens længde og dybde og påvirkning af vores underliggende markeder som f.eks. krydstogtturisme, energiressourcer, forbrugsvarer og råmaterialer, er vi beklageligvis nødt til at reagere nu og komme med endnu en forfærdelig trist besked som denne siger Barbara Scheel Agersnap og fortsætter:

- Der er simpelthen ikke andre værktøjer tilbage i værktøjskassen i denne akutte situation. Vi vil gøre alt for at få CMP tilbage i sin bedste form. Også som arbejdsplads. Det er vigtigt for dansk samhandel – nu og som vej ud af krisen – og vi vil gøre os umage for at yde samme service over for vores kunder, også selvom vi må sige farvel til dygtige medarbejdere.

Som Søfart tidligere har skrevet, var det den pludselige opbremsning i produktionen af biler, som førte til fyringen af 40 medarbejdere i Malmø. 

Læs mere: CMP fyrer 40 i Malmø

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094