23948sdkhjf

VIDEO: Her er de fem nye maritime stjerner

Dacoma, der netop har gennemført første prøvesejlads med sin bevægelige køl, er blandt fem håbefulde iværksættervirksomheder udpeget af Maritime Stars

Et stabiliseringssystem, der modvirker bølgebevægelser, en digital platform, der reducerer menneskelige fejl til søs, og energilagring til havne og skibe. Det er blot nogle af de nye, innovative løsninger, som deltagerne præsenterede ved dette års finale i Maritime Stars.

20 fyrtårnsvirksomheder som for eksempel DFDS, Alfa Laval, Danske Rederier og Logimatic stod for udvælgelsen af de i alt fem nye deltagere. Og valget er faldet på følgende start up’s:

Sternula (Aalborg), E-AT (Herfølge), Scoutbase (Svendborg), Hybrid Greentech (Roskilde), og Dacoma (Svendborg).

- Danmark er en maritim nation og det blå Danmark spiller en vigtig rolle for både erhvervsliv og samfund. Derfor er det vigtigt, at sektoren hele tiden fornyer sig og bringer innovative løsninger i spil. Og det er netop på det punkt – som budbringere af gode idéer, der kan udvikle sig til værdifulde og konkurrencedygtige løsninger – at vi håber at se de fem iværksættervirksomheder folde sig ud i de kommende måneder, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, der finansierer Maritime Stars sammen med EU’s Socialfond, i en pressemeddelelse.

De fem nye stjerner skal i de kommende måneder gennem et forløb med sparring, vejledning og strategi sammen med en forretningsudvikler og de 20 fyrtårnsvirksomheder, som ser frem til samarbejdet.

- Vi ved, at Danmark kan innovere inden for det maritime i verdensklasse. Jeg har tidligere efterspurgt en bedre kontakt til det fantastiske maritime startupmiljø, vi ved er derude, da det nogle gange kan være svært at få øje på hinanden. Maritime Stars-projektet er lykkedes med at være sådan en brobygger, og jeg er meget stolt af at få lov til at bidrage til det, siger Thomas Clausen, digital chef i Alfa Laval.

Logimatics direktør Lars Riisberg, der også er med i programmet som fyrtårnsvirksomhed og dommer, glæder sig over årets stærke felt.

- Det var en stor fornøjelse at deltage i Maritime Stars-finalen 2020. Der var et meget stærkt kandidatfelt, og jeg vil mene, at alle kandidater var berettigede til at deltage i programmet. Vi glæder os som fyrtårnsvirksomhed til at lære kandidaterne endnu bedre at kende og forhåbentlig hjælpe dem til vækst og forretningsskabelse. Vi deltog også i Maritime Stars i 2019 og synes, at konceptet er ret genialt og burde kopieres til andre brancher, siger han.

Hos Marcod, der på andet år driver Maritime Stars, er der også stor tilfredshed med udvælgelsen af årets deltagere.

- Vi fik i år ikke færre end 56 ansøgere fra iværksættere landet rundt. Vi har nu fundet de skarpeste profiler, som vi glæder os til at arbejde med. Og så kan vi samtidig glæde os til 2021, hvor vi igen skal ud at finde de næste stjerner, siger Marcods adm. direktør Christine Lunde.

Læs også: Dacomas svingkøl bestod jomfrusejlads

Se en kort præsentation af de fem nye maritime stjerner i videoen herunder. 

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221