23948sdkhjf

Flensborg-værft kæmper efter konkursbegæring

Det store skibsværft i Flensburg indgav konkursbegæring før weekenden

Flensborgs stolthed, og værftet bag flere af DFDS' ro/ro-skibe, Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG), kæmper nu for alvor for sin overlevelse, efter at værftets ejer indgav konkursbegæring den 24. april. 

Det skriver Flensborg Avis

Konkursbegæringen blev indgivet på en måde, så skyldneren stadig råder over aktiverne, og ejeren af værftet har nu tre måneder til at få virksomheden bragt på en gangbar økonomisk kurs.

– Vi har bestemt os for en konkursbegæring i selvregi som mulighed for at sætte en ny økonomisk start og rekonstruktionsproces for virksomheden i gang, siger Lars Windhorst, som igennem investeringsselskabet Tennor Holding ejer FSG, ifølge Flensborg Avis på et pressemøde søndag den 26. april. 

Tennor Holding hed Sapinda-Holding, da det i 2019 overtog værftet fra det norske Siem-konglomerat, og har siden august 2019 været eneejer af FSG.

På pressemødet gav Lars Windhorst udtryk for en klar forventning om, at både bystyret i Flensborg og delstaten Schleswig-Holstein tager aktiv del i processen, der bliver ledet af værftets direktør Jaap Klein og Martin Hammer, der med en baggrund som direktør i rådgivningsvirksomheden Enomyc er ny mand i direktionen hos FSG.

På grund af corona-nedlukning har der ikke været produktion på værftet siden 18. marts, og de 650 medarbejdere er hjemsendt under en tysk hjælpepakke. 

Læs også: Dobbelt-ordre flyttet fra kriseramt Flensborg-værft

Læs mere om: FSG
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109