23948sdkhjf

Minister glæder sig over flere skibe under dansk flag

Skatteminister Morten Bødskov glæder sig over, at flere rederier nu hejser Dannebrog på deres skibe
Beslutningen fra Maersk Supply Service om at skifte fra udenlandsk til dansk flag på tre offshore-skibe, vækker glæde hos regeringen.

Formålet med den seneste udvidelse af DIS-ordningen var at styrke offshore-industrien i Danmark og gøre det muligt at operere med fartøjer under dansk flag på konkurrencedygtige vilkår i et udfordrende marked. Lovændringen var flere år undervejs og var et stort ønske fra de danske offshore-rederier.

- Danmark er blandt verdens førende maritime nationer, og det skal vi fortsætte med at være, udtaler skatteminister Morten Bødskov i en offentlig udtalelse.

Han fortsætter:

- Det skaber aktivitet og arbejdspladser i hele landet og var netop formålet med de forbedrede vilkår for den maritime sektor, som regeringen før nytår fik Folketingets opbakning til. Derfor glæder det mig, at udvidelsen af DIS- og tonnageskatteordningen nu får flere rederier til at hejse Dannebrog på deres skibe”.

Foruden de tre Maersk Supply-skibe er i alt fire skibe kommet under DIS som en direkte konsekvens af den udvidede tonnageskatteordning, som Folketinget stemte endeligt igennem kort før julen 2019. Det fjerde skib er det seneste jack up-skib fra Ziton, der ifølge Danske Rederier hejste Dannebrog i sidste uge. 

- Der er ingen tvivl om, at markedet for offshore vind er stigende, men samtidig er konkurrencen blandt de forskellige aktører også løbende blevet skærpet. Vi har længe kunnet konkurrere på kvaliteten, men med udvidelsen af DIS styrker vi nu også vores internationale konkurrenceevne, siger Zitons CEO Thorsten Jalk i en pressemeddelelse fra Danske Rederier. 

Der er blevet kæmpet for en udvidelse af DIS-ordningen i årevis, og i Danske Rederier er man glade for, at indsatsen for at udvide DIS-ordningen har den ønskede effekt. 

- Det er en god nyhed, at nye skibe tilslutter sig det danske flag. Det var vores forventning, at udvidelsen ville tiltrække nye fartøjer til det danske flag, og det er godt at se, at rederierne kvitterer for udvidelsen ved at flage ind. Offshore-vindmarkedet er i vækst globalt, og den vækst skal danske rederier have del i, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i pressemeddelelse. 
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109