23948sdkhjf

Clipper fyrer hver fjerde i corona-krise

Tørlastrederiet Clipper Bulk siger nu farvel til 24 ud af de i alt 91 landbaserede medarbejdere ved udgangen af april. 

I en pressemeddelelse oplyser rederiet, at afskedigelserne primært kommer til at finde sted på hovedkontoret i København. Spareøvelsen er blevet nødvendiggjort af et tørlastmarked med rateniveauer, der ifølge Clipper er "historisk lave" som en konsekvens af corona-krisen. 

- Tørlastmarkedet har kæmpet med uholdbart lave fragtrater i årevis, men covid-19-pandemien har gjort tingene værre og forårsaget et brat fald i efterspørgsel og fragtrater, siger Clipper Bulks CEO Peter Norborg og fortsætter:

- Vi er nødt til at tilpasse os til denne nye virkelighed, og vi gennemfører disse ændringer for at forblive på forkant med udviklingen. Vi beklager dybt implikationerne for medarbejderne, men nedskaleringen er afgørende for at tilpasse omkostningerne til det aktuelle marked. 

Kan leve af nichekunder

Ifølge Clipper sker fyringsrunden samtidig med, at strategien bliver fokuseret på rederiets nicheoperationer. Det gælder blandt andet Clipper Steel, der sejler til og fra USA og Den Mexicanske Golf som del af de delvist ejede IPA Steel Terminal, Brazil Steel, der er forbundet med Clipper Steel, Compass Rose, der er et joint venture med en colombiansk fabrikant af gødning, samt China Parcel, som dækker over fragten for  forskellige ind til Kina kombineret med backhaul til Atlanterhavet.

Forventningen er, at indkomsten fra nicheoperationerne fuldt kan dække Clippers omkostninger efter afskedigelserne. 

- I stedet for at håbe på, at markedet vil normalisere sig i løbet af de næste tre-seks måneder, tager vi nu de nødvendige skridt for at drive en rentabel forretning i dagens deprimerede marked, siger Peter Norborg. 

Som Søfart tidligere har skrevet, overtog Clipper i begyndelsen af marts Bulkhandling Pool fra norske Klaveness. Clipper oplyser, at poolen fortsætter upåvirket af nedskæringerne i Clipper Bulk, og Clipper for nylig har overtaget rettigheder, varemærker og nøglemedarbejdere for at kunne sammenlægge Bulkhandling Pool med Clippers egen Ultra Pool. Resultatet af øvelsen bliver Clipper Bulkhandling Pool, hvortil medlemmer og skibe vil blive overflyttet i nær fremtid. 

Den aktuelle spareøvelse kommer dog ikke til at ramme pool-arbejdet, lyder det.

- Aktiviteterne i de forskellige pools er upåvirkede, og vi glæder os til at løfte sløret for nye pool-medlemmer snart. Vi vil have den fornødne kapacitet til at håndtere væsentlig vækst i pool-aktiviteterne, siger Peter Norborg. 

Clipper Bulk opererer 65-85 fartøjer i handysize, supramax og ultramax inklusiv den tonnage, der bliver opereret igennem Clipper Handy Pool og Clipper Bulkhandling Pool. 

Læs også: Clipper scorer skibe fra norsk pool

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11