23948sdkhjf

Monjasa-direktør efter olieprisfald: Det vil være farligt at spekulere

Når markedet for råolie er i så ekstrem ubalance, at olieproducenter i mandag betalte 37 dollar for at slippe af med en tønde råolie, gælder det for et bunkerselskab som Monjasa om at holde snuden i sporet. 

Det fortæller Monjasas driftsdirektør Svend Stenberg Mølholt til Børsen

- Al spekulation om, hvad der sker i morgen på et marked i ubalance – og hvor pandemien samtidig ruller – gør, at vi skal være utroligt påpasselige. Vi lever af at levere skibsolie til at sejle på nu og her, og det er gennemskueligt for både os og kunderne. Omvendt vil det være farligt, hvis vi pludselig begyndte at spekulere i, om vi skulle være lagerførende på olie i fremtiden med de her priser, siger han til mediet. 

Svend Stenberg Mølholt forklarer, at de fleste af Monjasas kontrakter med kunderne fungerer på den måde, at købspris og salgspris bliver låst på samme tid. Derfor bliver Monjasas indtjening ikke påvirket direkte, når olieprisen har så kraftige udsving, som det er tilfældet i øjeblikket.

Det danske bunkerselskab mærker dog tydeligt, at rederierne er ivrige efter at købe brændstof for tiden. Til gengæld mærker det også, at særligt container- og krydstogtrederiernes aktivitet er påvirket negativt af corona-krisen, og derfor forventer han heller ikke, at Monjasa går fri. 

Som Søfart tidligere har skrevet, bliver den amerikanske WTI-råolie nu handlet til positive beløb igen, om end en pris omkring 11 dollar tønden lader meget tilbage at ønske for olieproducenter og dem, der leverer til olieindustrien. 

Læs mere: Oliepriserne vakler fortsat efter voldsom uro

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125