23948sdkhjf

Oliepriserne vakler fortsat efter voldsom uro

Prisen på nordsøolie fortsætter med at være særdeles lav onsdag på de asiatiske markeder

Den toneangivende brent-olie, der pumpes op i Nordsøen, faldt onsdag på de asiatiske markeder med otte pct. til under 17 dollar tønden.

Imens har den amerikanske West Texas Intermediate-olie (WTI) svært ved at holde fast i meget store stigninger fra den tidlige handel i dag og bliver nu handlet lige omkring gårdsdagens slutpris på 11 dollar tønden. På et tidspunkt var den ellers oppe med 20 pct.

Udviklingen sker efter to dage med særdeles lave priser på WTI-råolien, mens brent-råolien tirsdag også oplevede fald i prisen på kommende leverancer.

WTI-olien leveres til Cushing, Oklahoma, der ifølge Financial Times har lagerplads til 76,1 mio. tønder olie.

Som følge af coronakrisen var der 10. april ifølge Financial Times 55 mio. tønder på lager. Den svindende plads på lagrene fik mandag det amerikanske marked til at gå i panik.

Det sendte prisen for en tønde amerikansk råolie til levering i maj fra 18 dollar per tønde ned til omkring minus 40 dollar per tønde.

For at sende prisen på olie en smule op under coronakrisen har de store olieproducerende lande i påsken indgået en aftale om at sænke produktionen fra maj. Aftalen sænker produktionen med 9,7 millioner tønder olie om dagen, hvilket dog ikke er tilstrækkeligt til at kompensere for den lave efterspørgsel i en tid, hvor corona-pandemien har lukket ned for en stor del af verden.

På et pressemøde i Det Hvide Hus natten til tirsdag dansk tid sagde den amerikanske præsident, Donald Trump, at han vil fylde USA's strategiske olielagre til kanten.

- Vi fylder de nationale oliereserver. De strategiske reserver, I ved. Og vi overvejer at komme omkring 75 mio. tønder olie i reserverne, sagde han ifølge AFP.

Især i USA er udfordringen stor, da lagerkapaciteten her er mere udfordret end eksempelvis i Europa.

Den 17. april indeholdt USA's strategiske reservelagre 635 mio. tønder olie. I alt er lagrene godkendt til at opbevare 713,5 mio. tønder.

Læs også: Maersk Drilling ramt af opsagte kontrakter

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125