23948sdkhjf

Tysk energikoncern flytter servicehub til Klintholm på Møn

Serviceringen af ENBW Baltic 2, der er en af Tysklands største offshore-vindmølleparker i Østersøen, begynder med base på Klintholm Havn på Møn i august 2020.

Ud over et reservedelslager ved havnen og to mandskabsskibe medbringer den tyske energikoncern ENBW op til 25 medarbejdere til Klintholm. 

- Nærheden til anlægget vil byde os enestående muligheder, siger Kent Hougaard fra datterselskabet ENBW Offshore Services Danmark (EOS) i en pressemeddelelse.

Mærkbare besparelser
Siden 2015 har de 80 vindmøller, 40 km øst for Møns klint forsynet ca. 340.000 husholdninger med vedvarende strøm. Parken er placeret i et område med trelandsgrænse mellem Danmark, Sverige og Tyskland og står på 23 til 44 meters havdybde i det tyske farvand.

ENBW begrunder valget af Klintholm frem for Rostock med, at Klintholm alt andet lige er placeret mere hensigtsmæssigt i forhold til parken end enhver tysk havn.

- Vi regner med mærkbare besparelser og synergi, da turen fra Klintholm Havn kun tager omkring en time, siger Kent Hougaard.

Mindst 10 år
Når de 25 ansatte melder deres ankomst til august, skal alt være parat til modtagelsen. 

ENBWs  partner  i Klintholm, MMA Offshor,e bygger det hotel, som ENBW's medarbejderne skal bo på under deres to uger lange vagter.

Allerede i juli skal et reservedelslager ved havnen være færdiggjort, så de første reservedele kan oplagres. Bygningen af dette sker også under MMA Offshore. EOS lejer både hotel og servicebygning for en ti-årig periode. 

Ved havnens kaj skal der derudover etableres to ankerpladser til forsyningsskibene 'CTV Sun Light' og 'CTV Moon Light'.

Læs også: Klintholm bliver servicehavn på Kriegers Flak havmøllepark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11