23948sdkhjf

Mercy Ships Danmark får ny generalsekretær

34-årige Vibeke Hauge Førrisdahl skal stå i spidsen Mercy Ships Danmark

Der er kommet en ny kvinde i front for Mercy Ships Danmark. Der er om 34-årige Vibeke Hauge Førrisdahl, som nu kan kalde sig generalsekretær i den danske gren af organisationen, som driver verdens største ikke-statslige hospitalsskib. 

Den nytiltrådte generalsekretær er uddannet cand. mag. i psykologi og Internationale Udviklingsstudier fra Roskilde Universitet. Siden 2012 har hun været ansat i Mission Øst – senest som direktør for organisationens kontor i København, hvor hun bl.a. har stået i spidsen for at udvikle og eksekvere en strategi for folkelig forankring. 

Desuden har hun både privat og professionel erfaring med frivillighed og engagement, blandt andet fra Byens Valgmenighed i København, Dansk Oase og Børne Ungdoms Oase. 

- Jeg skal bidrage til, at vi får endnu flere små frø sået, så de kan bære med til, at Mercy Ships Danmark fortsat står solidt plantet og samtidig kan få nye ideer til at vokse og gro, siger Vibeke Hauge Førrisdahl i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det er det, der gør en organisation solid. Mercy Ships Danmark er enormt stærk på virksomhedssamarbejder. Et naturligt næste skridt er, at jeg nu skal gå ind og arbejde med at skabe møder mellem mennesker, motivere dem og finde ud af, hvad deres passion er, så hvert enkelt frivillig får noget ud af at være en del af Mercy Ships. 

Klar til næste skridt

Hos Mercy Ships Danmark bliver Vibeke Hauge Førrisdahl ansvarlig for at strukturere arbejdet for 2,5 ansatte og en række dedikerede frivillige og udsendte volontører. Mercy Ships er repræsenteret i 16 lande, med hovedsæde i Texas, og det bliver generalsekretærens ansvar at forsætte det tætte internationale samarbejde.

Mercy Ships Danmark har været aktiv siden 1980’erne, men blev først etableret med en daglig ledelse og en aktiv bestyrelse i 2009. Organisationen er nu igennem de første svære opstarts-år og er klar til at tage de næste skridt mod en strømlinet og udviklingsorienteret indsats. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand Jens-Erik Engelbrecht.

- Det kræver en ”multikunstner”, der kan jonglere med små store og opgaver og altid har blik for at optimere driften. Det er en enig bestyrelse, som står bag ansættelsen, og vi glæder os til samarbejdet. Vi har fuld tiltro til, at Vibeke formår at udvikle og styrke vores engagement og få endnu flere til at blive en del af vores arbejde, siger han i pressemeddelelsen. 

Vibeke Hauge Førrisdahl tiltræder stillingen som generalsekretær, mens corona-krisen præger det meste af verden.

Det ligger naturligt i Mercy Ships ånd at passe på de udsatte grupper. Verden bliver måske en helt anden, og som organisation skal vi være omskiftelige og forholde os til den aktuelle situation. Men målet for Mercy Ships' indsats vil med al sandsynlighed blive forstærket, fordi der især i Afrika vil være et endnu større behov for at hjælpe sundhedsvæsenet, siger hun.

Mercy Ships Danmarks arbejde finansieres af private støtter, virksomheder og fonde.

Læs også: Mercy Ships får flere hjælpende hænder fra MAN Energy Solutions

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14