23948sdkhjf

MSC overvinder cyber-angreb

Efter at have været lagt ned af et cyber-angreb i mere end fire døgn er de interne systemer i verdens næststørste containerrederi nu fuldt funktionsdygtige igen. 

Det oplyser MSC i en pressemeddelelse

Angrebet satte containerrederiets hjemmeside samt onlineværktøjer som myMSC, hvor booking under normale omstændigheder er muligt som selvbetjening, ud af spillet. MSC betegner selv hendelsen som et nedbrud og understreger, at det var begrænset til hovedkontoret i Geneve, imens andre dele af virksomhedens it-infrastruktur gik fri.

Ifølge Lars Jensen, adm. direktør i Seaintelligence Consulting, er der dog tale om et cyber-angreb. Han understreger, at tre af de største containerrederier nu har været udsat for succesfulde cyber-angreb, efter at Mærsk blev ramt i 2017 og Cosco i 2018.

- I hvert tilfælde står det klart, at en af de vigtigste faktorer i kampen er menneskene – evnen til at holde forretningen kørende uden brug af digitale værktøjer i en midlertidig periode, skriver han i en opdatering på Linkedin. 

Lars Jensen mener dog ikke, at risikoen for et cyber-angreb bør lægge en dæmper på udviklingen af digitale værktøjer, der i lyset af corona-krisen er mere efterspurgte end nogensinde før. 

- Men alle er nødt til at overveje nøje, hvad deres backup-planer er, og hvordan de fastholder de praktiske færdigheder hos personalet for at håndtere en krisesituation. Og ikke bare se det som en mulighed for at reducere bemandningen i troen på, at disse værktøjer er ufejlbarlige, skriver han. 

Ligesom MSC har også danske Desmi været hårdt ramt af et cyberangreb over påsken. Også Desmi lader nu til at have fået angrebet under kontrol. 

Læs mere: Efter hackerangreb: Desmi er oppe at køre igen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157