23948sdkhjf

VIDEO: Containerskib river kran ned i Busan

Hastighed er hovedårsag bag kollission, hvor 13.870 teu stort containerskib ramte seks gantry-kraner

En række menneskelige fejl er sandsynligvis forklaringen på, at det 13.870 teu store containerskib 'Milano Bridge' blev genstand for en spektakulær ankomst til Busan i Sydkorea den 6. april.

Først og fremmest var hastigheden for høj, da det 2018-byggede containerskib fra ONE-alliancen skulle lægge til kaj. Resultatet blev, at en gantry-kran kollapsede efter at være blevet ramt af skibet, yderligere fem gantry-kraner blev også ramt, og det samme gjorde et fortøjret skib. 

Ifølge Tradewinds peger containeralliancen ONE på fem hovedårsager til, at det kunne gå så galt. 

- Ukontrollerbar hastighed, forsinket reaktionstid efter svinget, forringet effekt af slæbebådens træk grundet den høje fremadrettede hastighed og manglende effekt af bovthrustere, noterer containeralliancen. 

Dertil kommer, at besætningen ifølge ONE ikke tog højde for, at skibets ror grundet den lave totale vægt var delvist over havoverfladen.

Besætningen tog angiveligt heller ikke højde for lokale vejrforhold og losens intentioner, fremgår det.

Der er rapporteret om en kvæstet havnearbejder i forbindelse med hændelsen.

Kun én af de seks ramte kraner kunne bruges umiddelbart efter kollissionen, og 580 kajmeter er midlertidigt ude af drift. 'Milano Bridge' er hårdt medtaget, hvor både en brovinge, dæk, fæstninger, propeller og andre dele nu skal udbedres. 

Det 366 meter lange containerskib sejler under Panama-flag og tilhører det japanske rederi K-Line. 

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109