23948sdkhjf

Se billederne: Søens Dronning fylder 80 år

GALLERI: Vi er dykket ned i det royale arkiv i anledning af Dronningens fødselsdag
Dronning Margrethes 80 års fødselsdag kan som bekendt desværre ikke blive den folkefest, som var planlagt, på grund af corona-virussen og de begrænsninger, den sætter, men her på Søfart vil vi gerne kippe med flaget og råbe et trefoldigt leve.

Vi er dykket ned i den royale mappe i billedarkivet og fundet billeder frem. For Dronning Margrethe og hendes familie har altid haft et tæt forhold til det maritime Danmark. Dronningen selv er taget på utallige sommertogter med ’Dannebrog’ - et af verdens få tilbageværende kongeskibe - og der kan vel snart ikke være den havn i Kongeriget, som hun ikke har besøgt. Det er også stadig planen, at Dronningen skal på et "fødselsdagstogt" til Aarhus med ’Dannebrog’ i begyndelsen af juni.

Men Dronningen har det ikke fra fremmede. Hendes far, Frederik IX, blev kaldt "Sømandskongen" og med god grund - i modsætning til de fleste af sine forgængere valgte han at tage en uddannelse i flåden frem for hæren, og han elskede livet på havet. Frederik IX bar også tatoveringer i en tid, hvor dette ellers i høj grad var forbeholdt ...ja... sømænd.

Og de maritime bånd er gået videre gennem Dronning Margrethe til hendes søn, Kronprins Frederik, som godt nok er uddannet i alle Forsvarets tre værn, men ligesom sin morfar har han en særlig tilknytning til Søværnet, for det var her, her han tog sin militære eliteuddannelse i Frømandskorpset.

Så der løber på mere end en måde blåt blod i kongefamiliens årer, kan man med god ret sige. Et stort tillykke til Dronning Margrethe II med de 80 år. Hip hip!



































Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.299