23948sdkhjf

Frederikshavn – Oslo-færge skal i markedet som hospitalsskib

Stena RoRo klar til at udbyde ’Stena Saga’ som hospitalsskib til corona-patienter

Stena Lines færge ’Stena Saga’, som hidtil har sejlet på den nu permanent lukkede Frederikshavn – Oslo-rute, udbydes nu i markedet som hospitalsskib i forbindelse med den igangværende corona-krise. Det skriver det internationale færge og krydstogtmedie Shippax.

Læs også: Færgeruten Frederikshavn-Oslo lukker permanent

Ifølge mediet er den store cruisefærge med en potentiel passagerkapacitet på 2.232 personer nu overgået til Stenas interne tonnage- og broker selskab Stena RoRo, der efterfølgende har udbudt skibet i markedet som muligt hospitalsskib.

I øjeblikket er kun én konventionel cruisefærge, italienske GNV’s ’Splendid’ ombygget og idriftsat som hospitalsskib. ’Stena Saga’ vil imidlertid kunne udgøre en endnu større kapacitet med plads til anslået 500 senge, hvis den fuldt klassede færge mobiliseres til den nye rolle, anslår Stena RoRo over for Shippax.

Det er ligeledes Stena RoRo, som står bag bygningen af det, der bliver verdens største civile hospitalsskib, ’Global Mercy’, på vegne af Mercy Ships.

Stena-selskabet har derfor udpeget chefen fra dette projekt, Rikard Olsson, til at stå i spidsen for en mulig hurtig ombygning af forventet to ugers varighed af ’Stena Saga’ til rollen som hospitalsskib, skriver Shippax endvidere.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109