23948sdkhjf

DFDS: Op mod 2000 ansatte sendes hjem på hjælpepakker

DFDS vil sende op mod 2000 ansatte hjem på hjælpepakker som følge af coronakrisen

DFDS vil sende op mod 2000 ansatte i passergerforretningen hjem på blandt andet lønkompensation. Det oplyser rederiet til Søfart.

- Det er forskellige ordninger i forskellige lande. Men vi forventer, at vi sender op mod 2000 hjemsendelser på lønkompensation, når det samlede billede er klart. Det er en løbende proces, og der er tale om forskellige hjælpepakker, siger Gert Jacobsen, pressechef i DFDS.

- Vi forventer, at der bliver omkring 2000 hjemsendte på lønkompensation de steder, hvor vi har mulighed for at benytte os af hjælpepakkerne, siger Gert Jacobsen og tilføjer, at der er tale om ansatte i passagerforretningen.

Dog kan rederiet endnu ikke oplyse, hvordan hjemsendelserne er fordelt på lande.

Som Søfart tidligere har skrevet, er ruterne mellem Oslo-København og Amsterdam-New Castle suspenderet som følge af coronaviruspandemien.

Den danske regerings hjælpepakke betyder, at staten betaler op til 75 pct. af lønnen til truede jobs i den private sektor i en periode, der gælder fra 9. marts til og med 9. juni.

Virksomhederne skal selv betale den del af lønnen, der ligger over 23.000 kr. Lønmodtagerens bidrag til lønnen er, at fem dages ferie skal afholdes – og er der ingen ferie til gode, skal den ansatte holde fri i fem dage uden løn.

- Jeg er glad for, at vi på denne her måde kan sætte arbejdspladsen på pause, indtil situationen bliver normaliseret. Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at takke alle ombord og i landsorganisationen for, at de indtil nu har holdt skibene sejlende sikkert og stabilt, og at vores kunder har modtaget en god service, selv under de her meget vanskelige omstændigheder med covid-19-krisen, udtalte DFDS’ CEO Torben Carlsen i marts måned på rederiets nyhedsblog.

Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11