23948sdkhjf

Maersk Drilling nedjusterer efter corona og olieprisfald

2020 bliver et andet år end det, der var forventningerne for blot få uger siden. Det har flere børsnoterede virksomheder allerede taget konsekvensen af i form af suspenderede eller nedjusterede forventninger, og nu er turen kommet til Maersk Drilling. 

Hvor forventningen til i år oprindeligt hed et driftsresultatet (ebitda) før særlige poster i spændet 400-450 mio. dollar, er forventningen nu, at samme post kommer til at lande på 325-375 mio. dollar. 

Maersk Drilling skriver i en selskabsmeddelelse, at den opdaterede forventning er baseret på den eksisterende ordrebog og en revideret forventning til omfanget af nye kontrakter i løbet af året. 

- Til dato er ordrebogen ikke blevet påvirket, men Maersk Drilling kan ikke udelukke, at den måske bliver negativt påvirket i det nuværende miljø, fremgår det. 

For boreselskabet er det både udbruddet af covid-19 og det kraftige fald i olieprisen, der kan komme til at kunne mærkes. Efter eget udsagn taler det dog for Maersk Drillings situation, at likviditetsreserven er stor, at gælden ikke forfalder lige foreløbig, og at selskabet dermed har den fornødne finansielle fleksibilitet og styrke til at klare sig. 

Aktiekursen i Maersk Drilling lå ved indgangen til 2020 i 455,60. I skrivende stund ligger den i 126,00 kroner. 

Læs også: Maersk Drilling taber over 700 millioner i sit første år

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.454