23948sdkhjf

Maersk Drilling taber over 700 millioner i sit første år

I sit første selvstændige regnskab, siden boreselskabet blev skilt fra Mærsk, er der røde tal på bundlinjen

I sit første årsregnskab på egne ben må Maersk Drilling præsentere et underskud på 764 mio. kroner og et fald i omsætningen på omkring 1,4 mia. kroner.

Maersk Drilling udlejer borerigge og boreskibe. Derfor hænger selskabets resultater blandt andet sammen med, om det er gode tider i oliebranchen. I en kommentar til regnskabet siger adm. direktør Jørn Madsen, at året er sluttet bedre for Maersk Drilling, end det startede.

I det første halvår bøvlede Maersk Drilling med faldende priser på at chartre borerigge og -skibe ud. Derfor blev gamle kontrakter erstattet af nye – men billigere – kontrakter. Selv om der ifølge Jørn Maden har været bedring mod slutningen af året, er de nye kontrakter stadig relativt korte.

Det står dog klart, at Maersk Drillings flåde har været mere effektivt udnyttet i 2019. Selskabet har et mål for, hvor ofte dens skibe og rigge er i brug. Det kaldes udnyttelsesgraden. Mens Maersk Drilling-flåden havde en udnyttelsesgrad på 69 pct. i 2018, var det 77 pct. for hele 2019.

Maersk Drilling er en forretning, der i 2019 omsatte for 8,3 mia. kroner. Det var tidligere en division i Mærsk-koncernen, men forretningen blev sendt på egne ben i april.

Her blev Maersk Drilling sendt på fondsbørsen som et selvstændigt selskab.

Maersk Drilling havde underskud i både 2016 og 2017. I 2018 kunne Maersk Drilling mønstre et plus.

Læs også: Maersk Drilling sælger en rig og sender en anden i oplag

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094