23948sdkhjf

Maersk Drilling sælger en rig og sender en anden i oplag

Jackup-riggen 'Maersk Completer' er nu blevet solgt, efter at den siden 2017 har været lagt varmt op i Singapore. 

I en pressemeddelelse oplyser Maersk Drilling, at salget hænger sammen med boreselskabets ønske om at strømligne forretningen, så den står tilbage med et skarpt fokus på rigge, der kan operere under hårde betingelser i Nordsøen.

- Med begrænsede udsigter til reaktivering af 'Maersk Completer' mener vi, at et salg skaber den højeste værdi for Maersk Drilling og vores aktionærer, siger Jesper Ridder Olsen, CFO i Maersk Drilling, i meddelelsen.

Salget af den 2007-byggede rig sker til en pris på 38 mio. dollar. Handlen forventes at slå igennem i regnskabet som et tab på 34 mio. dollar, når den går igennem i januar næste år.

Sætter anden rig på bænken

Samtidig med, at Maersk Drilling sælger 'Maersk Completer', sender boreselskabet jackup-riggen 'Maersk Resolute' i varmt oplag.

Det sker efter, at olieselskabet Perenco har annuleret en kontrakt med riggen, der ellers skulle have boret tre brønde i den engelske del af Nordsøen over en periode på 150 dage. Maersk Drilling oplyser, at annuleringen ifølge Perenco hænger sammen med, at den forrige kontrakt for 'Maersk Resolute' blev forlænget ud over det, der oprindeligt var planlagt. Derfor er Perencos borearbejde blevet forsinket. 

'Maersk Resolute' er en såkaldt harsh environment-rig, som blev leveret til Maersk Drilling i 2008.

Læs også: Mærsk Drilling fastholder forventningerne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16