23948sdkhjf

UGENS LEDER: Giv en hyldest til din lokale sømand

I løbet af den seneste uge er der truffet flere dramatiske beslutninger i dansk søfart end der normalt bliver truffet på et helt år.

Færgeruter er nedlagt permanent, overenskomster sat ud af kraft, søfolk har fået forbud mod at afmønstre deres skibe.

De kronisk succesramte krydstogtrederier ser nu deres milliarddyre skibe ligge inaktive i havnene. Kronjuvelen blandt søfartens aktier, A.P. Møller-Mærsk, er dykket til under 5.000 kr.

Hvor pokker skal alt dette ende?

Nuvel, der er nok at være bekymret for, men der er altså lys i mørket.

Der er noget, som bør give optimisme og tro på fremtiden i branchen.

Kig mod søfolkene.

Med stoisk ro bliver de på deres skibe og forlænger deres tørn.

Det giver ikke noget ekstra i lønningsposen og det er ikke noget, som tilsyneladende vækker nogen synderlig positiv opmærksomhed hjemme blandt den brede befolkning i Danmark.

Som noget helt indlysende bliver søfolkene på deres post. Både det nationale og globale forsyningsnetværk forbliver åbent.

Danskerne behøver ikke geråde sig ud i slagsmål og panik i det lokale supermarked. For søfolkene sørger for at sikre den infrastruktur, der bringer varer frem til supermarkederne og videre ud til danskerne.

Tingene kører. Driften opretholdes. Folk gør, hvad der skal gøres. Hvor svært det end måtte være, hvor store afsavn det end måtte kræve.

Her viser Det Blå Danmark, hvad der har gjort Danmark til en stærk nation: Evnen til et nøgternt blik på en svær situation og herefter gøre, hvad der skal gøres, for at komme videre.

Bilægge gårsdagens stridigheder for at samarbejde om at overkomme svære problemer. Det er stort, og det viser vejen gennem krisen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093