23948sdkhjf

Torm og Norden udskyder besætningsskift

Flere danske rederier udskyder besætningsskift, ligesom Mærsk meldte ud tirsdag.

Det er ikke kun Mærsk-besætninger, som ikke kommer hjem de næste par uger. Andre rederier udskyder nemlig også besætningsskift på grund af den verserende coronaviruspandemi.

En af dem er rederiet Torm, der udskyder besætningsskift på ubestemt tid.

- Vi laver ingen besætningsskift i Europa nu - de er udskudt. I resten af verden laver vi en case-by-case vurdering af hvert mandskab, i forhold til om det er sikkert at skifte, siger Joakim Nørholm Vasehus, der er kommunikationschef i Torm.

- Vi kan ikke sige specifikt endnu, hvor længe det her kommer til at vare og hvor længe besætningsskiftene er udskudt, siger han og tilføjer:

- Om de bliver forlænget med to eller fire uger, må vi vurdere i takt med, at tingene udvikler sig.

Også rederiet DS Norden har lukket ned for besætningsskift.

- Vi har lukket ned for besætningsskift i 14 dage fra i fredags den 13. marts, siger Anne-Louise Dam-Rasmussen, der er pressechef i DS Norden.

- Vi ved endnu ikke, om det er en periode, som vi kommer til at forlænge. Det er for tidligt at kunne sige noget om, men vi ser situationen an, siger Anne-Louise Dam-Rasmussen.

Hos Maersk Tankers, der blev skilt ud af Mærskkoncernen i 2017, har man ikke indført et decideret stop for besætningsskift, men der bliver løbende vurderet, om hver enkelt besætningsskift skal stoppes.

- Vi evaluerer dagligt og i hvert enkelt tilfælde besætningsskift for vores søfolk. Vi har besluttet, at vi indtil videre fortsætter med at foretage besætningsskift, hvor det er muligt at gøre dette sikkert. Vi følger udviklingen nøje og er klar til at tage de beslutninger, der skal til for at passe på vores medarbejdere og opretholde vores service til kunder og partnere, siger Tommy Thomassen, teknisk direktør hos Maersk Tankers.

Hos Torm fortæller Joakim Nørholm Vasehus, at virksomheden siden slutningen af januar haft et team på tværs af virksomhedens kontorer og funktioner, som har holdt daglige statusmøder for at vurdere situationen som følge af coronavirusudbruddet.

- Vi kan køre driften videre som planlagt. Vi besluttede allerede i onsdags, da vi offentliggjorde årsregnskabet, at sende medarbejderne i Danmark, England og USA hjem og arbejde. Vi har testet vores systemer løbende for at se, om vi kunne gøre det her. Nu har vi været i gang siden i torsdags den 12. marts, og det fungerer, som det skal, siger Joakim Nørholm Vasehus.

Ifølge Joakim Nørholm Vasehus er der forståelse for situationen blandt alle medarbejdere.

- Jeg tror sådan set, at der på tværs af nationaliteter, kontorer og skibe er en bred forståelse af, at det her kræver noget af os alle sammen. Det har selvfølgelig en effekt på dem, der er ombord, det har en effekt på de familier, som venter på, at far eller mor kommer retur. Men indtil videre har vi mødt en bred forståelse, siger Joakim Nørholm Vasehus.

Anne-Louise Dam-Rasmussen fortæller, at DS Nordens skibe også stadig opererer, som de plejer.

- For os er det vigtigt, at vi stadig bidrager til at holde de globale forsyningslinjer åbne, siger Anne-Louise Dam-Rasmussen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094