23948sdkhjf

Hemmingsen på vej til bestyrelse i A.P. Møller Holding

Når der er generalforsamling i Mærsk-familiens investeringsselskab, A.P. Møller Holding, forventes en gammel kending under den syvtakkede stjerne at blive optaget i bestyrelsen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Der er tale om Claus V. Hemmingsen, som siden 1981 har haft forskellige stillinger i A.P. Møller-gruppen, herunder Vice CEO i A.P. Møller – Mærsk, CEO i Mærsks Energi division, CEO i Maersk Drilling, SVP i Maersk Shared Service Centres, CEO i APM Terminals samt forskellige ledelsesposter i Singapore og Hong Kong.

Claus V. Hemmingsen stod i spidsen for separationen af energiselskaberne fra A.P. Møller – Mærsk, herunder salg af Maersk Oil til Total for 7,5 mia. dollar, udskillelse og børsnotering af Maersk Drilling samt salg af Maersk Tankers til A.P. Møller Holding. I dag er han bestyrelsesformand for Maersk Drilling og DFDS samt bestyrelsesmedlem i Den A.P. Møllerske Støttefond.

Læs også: Hemmingsen, skibsreder af den gamle skole

Foruden den gamle kending er også et nyt kvindeligt ansigt på vej i bestyrelsen for holding-selskabet. Diane Greene er amerikansk statsborger, har en M.S. i Computer Science fra UC, Berkeley, en M.S. i Naval Architecture fra MIT og en B.S. i Mechanical Engineering.

Hun er medlem af bestyrelsen i SAP og Stripe, formand i UC Berkeley School of Engineering Advisory Board og livsvarigt medlem af MIT Corporation. Hun er investor i og rådgiver for flere teknologi-opstartsvirksomheder, og hun var desuden bestyrelsesmedlem i Google/Alphabet fra 2012 til 2019, i Intuit fra 2006 til 2017 og i VMware fra 1998 til 2008.

Diane Greene var i 2015 ansat ved Google/Alphabet som CEO for Google Cloud. Før det var Diane co-founder af og CEO for tre virksomheder: VXtreme (solgt til Microsoft i 1995), VMware (leder af i 11 år og børsnoteret til en værdi af 19 mia. dollar i 2007) og Bebop (solgt til Google i 2015). Forinden arbejdede Diane som software ingeniør og skibsarkitekt. Hun blev i 1976 amerikansk mester i sejlsport og er stadig en passioneret sejler.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand i A.P. Møller Holding, udtaler:

- Det er en stor glæde for mig at kunne byde Diane og Claus velkommen til A.P. Møller Holdings bestyrelse. Diane bibringer stor entreprenør-, ledelses- og investeringserfaring fra teknologi og software industrier og har stor passion for havet. Claus har indgående kendskab til vores gruppes arv og værdier kombineret med betydende international og kommerciel ledelseserfaring fra shipping & logistik samt energimarkeder. Jeg ser frem til deres bidrag til A.P. Møller Holdings udvikling.

Læs også: For Mærsk er corona-krisen både stor og usædvanlig

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125