23948sdkhjf

Scandlines starter komplet vagthold af dual-officerer

Den 1. marts 2020 indsatte Scandlines det første vagthold som dual skibsorganisation på sine hybridfærger på ruten Rødby-Puttgarden.

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

På færgerne på Rødby-Puttgarden har de i alt fem vagthold hidtil bestået af to dualofficerer, fire singleuddannede officerer og fire skibsassistenter. Det duale vagthold består af en skibschef, to seniordualofficerer og tre juniordualofficerer, der alle tørner omkring bro og maskine, samt fire skibsassistenter.

Scandlines påpeger i meddelelsen, at antallet af officerer på vagt ikke ændrer sig, men at der er en række fordele forbundet med at bruge dualofficerer. Det gælder blandt andet en bedre forståelse af driften, bedre udnyttelses af officerernes kompetencer og større videndeling og sparring, fordi alle har den samme baggrund.

Dertil kommer, at det er muligt at rotere vagterne, så ingen officerer har faste nattevagter. 

- Under normal drift er maskinkontrolrummet ubemandet, og broen har maskinvagten hele døgnet. Det frigør ressourcer i maskinen og sikrer, at broen hele tiden er opdateret på, hvad der foregår i maskinen, skriver Scandlines i pressemeddelelsen.

Som Søfart tidligere har skrevet, har langt fra alle rederier set lyset i uddannelsen som dualofficer, der af fortalerne bliver betegnet som fremtidens sømand. 

Læs mere: SYNSPUNKT: En bragende succes, men også en spildt mulighed

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125