23948sdkhjf

To krydstogtpassagerer døde af corona-virus

En 87-årig mand og en 84-årig kvinde fra Japan er døde efter at være smittet med corona-virusset

To passagerer fra krydstogtskibet 'Diamond Princess' er bekræftet døde som følge af corona-virusset.

Det siger kilder fra den japanske regering til den japanske statslige tv-station NHK ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det drejer sig om en 87-årig mand og en 84-årig kvinde fra Japan.

Krydstogtskibet har ligget i karantæne i to uger siden 3. februar ved Yokohama, efter at en passager, der gik i land i Hongkong den 25. januar, blev testet positiv for virusset.

Flere end 620 personer har været smittet med virusset på skibet, der oprindeligt havde 3711 passagerer og besætningsmedlemmer ombord.

Ifølge nyhedsbureauet Kyodo er 29 af de smittede i kritisk tilstand. Dette er ikke blevet bekræftet af myndighederne, skriver Reuters.

En gruppe personer, der er blevet testet negativ for virusset, gik i land onsdag. Natten til torsdag dansk tid er yderligere omkring 500 passagerer fra krydstogtskibet begyndt at gå i land, og derudover er 100 passagerer blevet fløjet hjem.

Passagerer, der har delt værelse med en smittet, skal forblive i karantæne på skibet. Det er stadig uvist hvor mange passagerer, der er tilbage på skibet, og hvornår alle forventes at være gået i land. 

Over 150 australske passagerer ankom torsdag til Australien efter at have taget et fly fra en lufthavn i Tokyo. De skal nu i karantæne i 14 dage yderligere. Det samme gælder 300 passagerer, der er landet i USA.

Japanske passagerer, der vender hjem, skal derimod ikke i karantæne, hvilket har skabt røre i landet. Japans Nationale Institut For Smitsomme Sygdomme (NIID) har udtalt, at der ikke burde være nogen fare, hvis en person ikke har udvist symptomer i over 14 dage og er blevet testet negativ for virusset.

De første hjemvendte danskere, der blev evakueret fra Kinas Hubei-provins, hvor virusset har sit epicenter, landede i Roskilde Lufthavn henholdsvis den 1. februar og den 3. februar.

Efter 14 dages hjemmekarantæne ophævede Styrelsen for Patientsikkerhed deres karantæne, meddelte styrelsen 18. februar.

I alt 2118 er døde som følge af virusset i Kina, mens over 74.500 personer er blevet smittet i landet.

Læs mere: Mærsk: Corona-virus gør 2020 svært at forudsige

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187