23948sdkhjf

Raske passagerer begynder at forlade virusramt skib i Japan

I to uger har krydstogtskib været i karantæne, og over 540 ombord er smittet med coronavirus

De første raske passagerer er begyndt at forlade det virusramte krydstogtskib 'Diamond Princess', der har ligget ved Yokohama siden den 3. februar.

Det skriver det japanske medie NHK natten til onsdag dansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Onsdag ventes de første omkring 500 passagerer at forlade skibet, efter at de er blevet testet raske for virusset. De sidste raske passagerer vil efter planen kunne forlade skibet senest fredag.

I løbet af de seneste to uger er flere end 540 personesr ombord på krydstogtskibet blevet testet positive for det potentielt dødelig coronavirus.

Da virusset begyndte at sprede sig på skibet, var der 3711 passagerer og besætningsmedlemmer ombord. Omkring halvdelen af passagererne er japanere.

Mange af de personer, der er blevet bekræftet smittet med coronavirusset, er allerede blevet overført til hospitaler.

Efter Kina er Japan det land, hvor der er flest bekræftede tilfælde af personer, der er smittet med coronavirus.

De japanske myndigheder er blevet kritiseret for karantænen og håndteringen af krydstogtskibet, hvor virusset har spredt sig. Højtstående embedsmænd har dog forsvaret, at man har valgt at sætte skibet i karantæne, og at man har testet passagererne for smitten ombord på skibet.

Passagererne har under karantænen skulle forblive i deres kahytter, skriver nyhedsbureauet AFP. De har dog fået adgang til korte gåture på dækket, hvor det har været påkrævet, at de var iført masker og handsker og holdt afstand til hinanden.

Der er dog blevet rejst spørgsmål ved, hvorvidt tiltagene har virket. For i løbet af få dage blev flere passagerer meldt smittet med virusset. Og siden er antallet af smittede steget til 542.

Besætningen på skibet har desuden ikke været underlagt karantænen, men har delt opholdsrum og badeværelser med hinanden.

Tidligere på ugen blev flere end 300 amerikanske passagerer evakueret fra krydstogtskibet. Blandt dem var 14 smittet med coronavirus.

Læs mere: Amerikanere fra krydstogtskib fløjet hjem til isolation i USA

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093