23948sdkhjf

Amerikanere fra krydstogtskib fløjet hjem til isolation i USA

Yderligere 99 personer er testet positive for corona-virus pp 'Diamond Princess' i Japan

To fly med hundredvis af amerikanere, som var passagerer på det virusramte krydstogtskib 'Diamond Princess', forlod mandag Japan.

Det oplyser amerikanske embedsmænd til BBC.

De to fly skulle lande på luftbaser i Californien og Texas, hvor passagererne vil blive isoleret i 14 dage. I alt blev omkring 340 amerikanske statsborgere evakueret af de to fly. Der var over 400 amerikanere ombord på skibet, der havde 3711 passagerer og besætningsmedlemmer ombord, da det lagde til kaj i Yokohama den 4. februar.

De japanske myndigheder meddelte mandag, at der var sket en markant stigning i antallet af tilfælde med coronavirus ombord på krydstogtskibet.

Ifølge det japanske sundhedsministerium er yderligere 99 personer på skibet blevet testet positive for virusset, hvor der dermed er i alt 454 tilfælde. Indtil videre er 1723 af de ombordværende er blevet testet. 

En række andre lande er ved at forberede evakueringer af passagerer, som er strandet på krydstogtskibet. De har været i karantæne, siden skibet lagde til i Yokohama.

Kina rapporterede mandag om 2048 nye tilfælde af corona-smittede. Heraf var 1933 i Hubei-provinsen, som er centrum for udbruddet.

Ifølge den seneste daglige opgørelse over virusudbruddets omfang, der er fra i aftes dansk tid, er mere end 72.400 personer er inficeret med virusset i Kina – heraf 59.989  i Hubei. 1868 personer er omkommet i Kina.

Kinas parlament og et ledende råd overvejer at udsætte årlige møder, som skulle finde sted i marts, på grund af krisen. Det rapporterer statslige medier i Beijing.

En samling i parlamentet – eller den nationale folkekongres NPC – og en konference i det rådgivende organ Cppcc skulle ifølge planen begge finde sted i begyndelsen af marts.

Ved de to store begivenheder kommer over 5000 delegerede til Beijing fra hele Kina i mindst ti dage for at vedtage nye love og fastlægge nye økonomiske mål. Hvis parlamentsmødet udskydes, vil det være første gang siden 1995.

I Japan er en planlagt hyldest til den nye kejser, Naruhito, senere i denne uge blevet aflyst.

Læs også: Sådan har corona-virus ramt søfarten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109