23948sdkhjf

Aarhus Havn oplever markant stigning i udlejning af arealer

Der er stor efterspørgsel på arealer på Aarhus havn. Og tallene fra de seneste to regnskabsår viser da også at Aarhus Havn i både 2018 og 2019 har udlejet næsten tre gange så meget areal per år, i forhold til hvad der gennemsnitligt er blevet udlejet de foregående 12 år.

Det skriver havnen på sin hjemmeside.

Det er både nye potentielle kunder og eksisterende kunder der efterspørger arealer på Aarhus havn. I 2018 resulterede det i udlejning af 96.800 kvm, og i 2019 var udlejningen på 96.158 kvm. Sammenligner man med de foregående 12 år, hvor den gennemsnitlige udlejning var på ca. 35.000 kvm. per år, så der er altså tale om markante stigninger i de seneste to regnskabsår.

Kundechef Nicolai Krøyer glæder sig naturligvis over den store efterspørgsel, men det betyder samtidig at han får sværere og sværere ved at tilfredsstille nuværende kunder, der ønsker at udvide deres eksisterende forretning på havnen. Og udfordringen er tilsvarende stor når nye kunder vil etablere sig på Aarhus Havn.

- Det er udfordringen ved vores succes at vi i dag kun har meget begrænsede arealer tilbage til udlejning. Og i vores branche flytter man ikke lige sine aktiviteter. Så hvis vi ender med at afvise kunder, så får vi dem ikke bare lige tilbage igen, siger Nicolai Krøyer.

Han kørte for nylig forbi en anden havn i Danmark, og her havde man hængt et stort skilt op på hegnet hvor man tilbød ledige arealer. Og han er ikke i tvivl om hvorfor den pågældende havn og Aarhus havn står med hver sit udgangspunkt.

- Vi ser aktuelt begyndelsen på en strukturudvikling blandt havnene i Danmark. I dag har vi mange små havne og nogle få store, men udviklingen vil gå imod færre men større havne – nøjagtig som det fx er sket i landbruget. Hos Aarhus Havn vil vi gerne fremtidssikre havnen og dermed jobskabelsen og den værditilvækst som Aarhus havn er med til at understøtte. Derfor har vi ansøgt om muligheden for at udvide havnen, fortæller Nicolai Krøyer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141