23948sdkhjf

Ny Samsø-færge får økonomisk håndsrækning af Aarhus

To års gratis havneleje ved Dokk 1 venter den nye forbindelse mellem Aarhus og Samsø, der kan blive forsinket af coronaudbrud

Når den nye passager- og cykelfærge mellem Samsø og Aarhus begynder sin drift denne sommer, bliver der én tyngende post mindre i regnskabet end budgetteret. Som en gestus til Samsø Kommune har Aarhus besluttet at stille en anløbsplads gratis til rådighed for færgen i de første to år. 

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

- Overordnet set gør vi det, fordi vi synes, det er en god idé at binde Samsø bedre sammen med Aarhus. Bæredygtigheden i driften og økonomien er udokumenteret, fordi ruten ikke er etableret, og ingen ved derfor, hvordan det vil udvikle sig passagermæssigt, siger rådmand Bünyamin Simsek (V) fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune til avisen. 

Anløbspladsen for status som forsøg i den periode, den er gratis at benytte for Samsø Rederi. Der bliver tale om en flydebro ud for Dokk 1, hvor der også bliver opstillet en billetautomat. Hvis den nye rute viser sig at være en succes, vil der blive tale om en mere permanent udførelse.

Corona-udbrud kan forsinke

Det er netop blevet muligt at booke billetter til den nye færge, der kommer til at tilbagelægge distancen mellem Aarhus midtby og Sælvig på Samsø på 60 minutter.

Første afgang er planlagt til den 15. juni, men udbruddet af coronavirus i Kina er den store joker. Den nye færge bliver bygget på Afai-værftet i Kina, og virusudbruddet har ifølge Samsø Rederi betydet, at arbejdet på færgen ikke som forventet blev startet op efter det kinesiske nytår den 31. januar, men i stedet er udskudt til den 10. februar indtil videre. Nu er søsætningen udskudt til den 20. februar, og dermed er den indlagte buffer i tidsplanen helt opbrugt. 

- Vi følger selvfølgelig situationen løbende og vil melde ud, så snart vi har en stabil situation og derved kan lave revideret tidsplan for indsættelsen, skriver færgedirektør Carsten Kruse på Facebook. 

Den nye færge har fået navnet 'Lillleøre'. Den er 35 meter lang og har en kapacitet på 300 passagerer og 75 cykler. 

Læs også: Samsølinjen får flere afgange næste år

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.218